Ξεκίνησε ο 22ος Ιστορικός Ευχίδειος Άθλος-Live η πορεία των δρομέων

 Runbeat Team   9:29 06-05-2022  

Ξεκίνησε ο 22ος Ιστορικός Ευχίδειος Άθλος-Live η πορεία των δρομέων


Νωρίς σήμερα το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 22ου Ιστορικού Ευχίδειου Άθλου από τις Πλαταιές.

Οι λίγοι τολμηροί που βρέθηκαν σε θέση εκκίνησης για τον αγώνα των 215 χιλιομέτρων θα φτάσουν ως τους Δελφούς και θα επιστρέψουν στις Πλαταιές. Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Πλαταιών, κ. Αλέξης Φίλης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων - ΔΟΘ, κ. Βαγγέλης Ανδριανός και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πλαταιών, κ. Αλέξανδρος Μπέκας.

 

Ο αγώνας υπεραπόστασης επιστρέφει μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας με σημείο αναφοράς τις Πλαταιές, την πατρίδα του ημεροδρόμου Ευχίδα, από τον οποίο πήρε το όνομά του και ο αγώνας. Η αναβίωση της διαδρομής που διένυσε ο Ευχίδας μετά τη νίκη των Ελλήνων εναντίον των Περσών στη μάχη των Πλαταιών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θηβαίων και με την υποστήριξη του Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων - ΔΟΘ.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία των δρομέων ΕΔΩ

Η διοργάνωση περιλαμβάνει άλλους δύο αγώνες, έναν 107,5 χιλιομέτρων που ξεκινά τα μεσάνυχτα και έναν 55 χιλιομέτρων που θα ξεκινήσει αύριο (7/5) το πρωί.

Εκτός από τον Δήμο Θηβαίων και τον ΔΟΘ, οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την υποστήριξη των δήμων Λιβαδειάς, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Δελφών, καθώς και με τη συμμετοχή και συνεργασία φίλων, συλλόγων σωματείων και φορέων.