Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον 1ο Ορεινό Αγώνα «Methana Volcano Challenge»

 Runbeat Team   15:02 16-12-2021  

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον 1ο Ορεινό Αγώνα «Methana Volcano Challenge»


Άνοιξε τα ξημερώματα η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής στον 1ο Ορεινό Αγώνα αναψυχής «Methana Volcano Challenge», ο οποίος θα διεξαχθεί το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου 2022.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Μεθάνων με συνδιοργανωτές την Saronic Outdoor Activities, Saronic Triathlon Club και μεγάλο υποστηρικτή το Volcanotrails.

Θα πραγματοποιηθούν τρεις αγώνες και συγκεκριμένα Trail Running 25 χλμ, Trail Running 12.5 χλμ και Fun Run 5.3 χλμ.





Σύμφωνα με την προκήρυξη το Σάββατο 12/03/2022 θα διεξαχθεί ο Αγώνας Δρόμου 5,3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km) με ώρα εκκίνηση τις 16:30.

Την Κυριακή 13/03/2022 θα πραγματοποιηθούν στις 10π.μ. ο Ορεινός Αγώνας 25 χλμ (Trail Run 25 Km) και στις 10:30π.μ. ο Ορεινός Αγώνας 12 χλμ (Trail Run 12.5 Km).

Η εκκίνηση του αγώνα των 5,3 χλμ θα πραγματοποιηθεί μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού των Μεθάνων με φορά προς την Παραλία Λιμνιώνας.

Οι δρομείς καλούνται να κινηθούν στον παραλιακό δρόμο (Ακτή Σαρωνικού) με πορεία την Παραλία Λιμνιώνα.

 

Φτάνοντας στην παραλία Λιμνιώνα οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα πρώτα 1600 μέτρα όπου θα κάνουν αναστροφή και θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι πάλι από τον δρόμο που ήρθαν.

Περνώντας μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου οι δρομείς θα έχουν διανύσει τα 2500 μ του αγώνα όπου εκεί θα υπάρχει η υδροδοσία τους. Συνεχίζοντας οι δρομείς την πορεία τους και φτάνοντας στα 3000 μέτρα (μπροστά από το ξενοδοχείο Ακτή) θα πρέπει να στρίψουν δεξιά (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους) στην Οδό Αλούπη.

Στο πρώτο στενό οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν αριστερά και να κινηθούν στην Οδό Χρ. Μαλτέζου (εθελοντής θα τους επισημαίνει την πορεία τους).

Διανύοντας όλο το μήκος της Οδού Χρ. Μαλτέζου οι δρομείς φτάνοντας στην παραλιακή οδό Ακτής Σαρωνικού θα στρίψουν αριστερά και στο πρώτο στενό δεξιά , και θα κινηθούν παράλληλα με την Μαρίνα Σκαφών και με κατεύθυνση το Νησάκι (Εκκλησία Αγίων Αναργύρων). Οι δρομείς θα κινηθούν περιμετρικά γύρω από το Νησάκι και μετά παράλληλα με την παραλία μέχρι να ξαναμπούν στην Ακτή Σαρωνικού με κατεύθυνση τον τερματισμό. Φτάνοντας στην είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού οι δρομείς θα πρέπει να στρίψουν δεξιά ώστε να περάσουν την Αψίδα Τερματισμού.

Η διαδρομή πρόκειται για ασφάλτινο τερέν, σε όλο το μήκος της διαδρομής των 5,3 χλμ.

Υψομετρικά προφίλ: Στον εν λόγω αγώνα, υπάρχει μηδενικό υψομετρικό προφίλ, καθώς όλος ο αγώνας διεξάγεται στο ύψος της επιφάνειας της θάλασσας.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών Λυκείου, και που έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη. Οι ανήλικοι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Υδροδοσία: Θα υπάρχει ένα σημείο υδροδοσίας πάνω στην διαδρομή στα 2500 μ. μπροστά από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης την 1 ½ ώρα – μέχρι τις 18:00.

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μίση ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 16:00).

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο. Έπαθλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος του συγκεκριμένου αγώνα είναι 10€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές: Για εγγραφές παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjZUQC3PahdK8Dg5don3LjeNloI4cDpfr_j-DOHKX4R1-a5g/viewform

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 15/12/2021 και ώρα 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

Ορεινός Αγώνας 12,5χλμ

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας 12.5 χλμ θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη). Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων. Η διαδρομή του ορεινού αγώνα 12.5 χλμ κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια από τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα. Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +600 μέτρα περίπου υψόμετρο, και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Συνολική θετική υψομετρική διαφορά 850 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:30 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη καθώς και οι ανήλικοι, υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 3:00 ώρες (μέχρι τις 13.30).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:30) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα «έκπληξη» θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 15 - 19 ετών

• 20 - 29 ετών

• 30 - 39 ετών

• 40 - 49 ετών

• 50 - 59 ετών

• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 15 - 19 ετών

• 20 - 29 ετών

• 30 - 39 ετών

• 40 - 49 ετών

• 50 - 59 ετών

• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι 15 ΕΥΡΩ.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης.

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjZUQC3PahdK8Dg5don3LjeNloI4cDpfr_j-DOHKX4R1-a5g/viewform

Οι εγγραφές άνοιξαν χθες 15/12/2021 στις 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

Ορεινός αγώνας 25χλμ

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ορεινός αγώνας θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων μπροστά από την είσοδο της προβλήτας του Λιμανιού με φορά προς την είσοδο στα Μέθανα (φορά δεξιά στον Χάρτη).

Ο τερματισμός και του συγκεκριμένου αγώνα θα είναι όπως όλων μέσα στην προβλήτα του Λιμένα Μεθάνων.

Η διαδρομή του ορεινού αγώνα είναι 25 χλμ και κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του αποτελείται από πλιθόχτιστα μονοπάτια (κάποια τα οποία χρονολογούνται από την Μυκηναϊκή Εποχή) και χωμάτινα μονοπάτια τα οποία είναι σηματοδοτημένα με στόχο την καλύτερη δυνατή σήμανση ώστε να μην χαθεί κανένας δρομέας στην προσπάθεια του και όλοι να απολαύσουν αυτόν τον ξεχωριστό αγώνα.

Υπάρχουν μικρά κομμάτια της διαδρομής που οι δρομείς θα πρέπει να τρέξουν σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους. Αναλυτική περιγραφή σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του αγώνα.

Υψομετρικά προφίλ: Ξεκινάτε από το ύψος του επιπέδου της θάλασσας και φτάνετε μέχρι τα +650 μέτρα υψόμετρο περίπου και μετά καταλήγετε πάλι στο επίπεδο της θάλασσας όπου και τερματίζετε στο Λιμάνι των Μεθάνων. Η θετική υψομετρική διαφορά αγγίζει τα 1700 μ.

Ώρα διεξαγωγής: 10:00 π.μ.

Ασφάλεια αγώνα: Πάνω στην διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες, ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα, όπου και όποτε χρειαστεί.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι και όλες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα, ότι είναι καλά στην υγεία τους και τρέχουν με δικιά τους ευθύνη!

Ιατρική – κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός στο Λιμάνι των Μεθάνων μαζί με την ύπαρξη ασθενοφόρου σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Επίσης ο αγώνας καλύπτεται από ειδικό συνεργείο που διαθέτει ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι του αγώνα ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό, φυσιοθεραπευτές καθώς και πυροσβεστικό όχημα.

Χρονικό όριο: O αγώνας έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 6:30 ώρες (μέχρι τις 16:30).

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (στις 09:00) όπου θα έχουν παραλάβει το πακέτο τους από την Γραμματεία του Αγώνα.

Έπαθλα και δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα σπάνιο και πρωτότυπο μετάλλιο.

Έπαθλα «έκπληξη» θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, καθώς και στις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΩΝ:

• 18 - 29 ετών

• 30 - 39 ετών

• 40 - 49 ετών

• 50 - 59 ετών

• 60 & άνω

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

• 18 - 29 ετών

• 30 - 39 ετών

• 40 - 49 ετών

• 50 - 59 ετών

• 60 & άνω

*** Σε περίπτωση σύμπτυξης των κατηγοριών λόγω συμμετοχών θα υπάρξει ξεχωριστή ενημέρωση.

Οι πρώτοι της Γενικής κατηγορίας ΔΕΝ μπορούν να βραβευτούν και στην ηλικιακή κατηγορία τους.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος για τον συγκεκριμένο αγώνα είναι στα 25€.

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα με chip χρονομέτρησης

Εγγραφές: Για ηλεκτρονικές εγγραφές παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScjZUQC3PahdK8Dg5don3LjeNloI4cDpfr_j-DOHKX4R1-a5g/viewform

Οι εγγραφές άνοιξαν στις 15/12/2021 στις 00:01 και θα ισχύσουν μέχρι και στις 06/03/2022 τα μεσάνυχτα.

Γενικές πληροφορίες αγωνιστικού διημέρου

Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μεθάνων τις εξής μέρες και ώρες:

- το Σάββατο 12/03/2022 από τις 11:00-19:30

-την Κυριακή 13/03/2022 από τις 07:30 - 09:30. (Στην Εκκίνηση του Αγώνα στο Λιμάνι Μεθάνων)

Οι δρομείς καλούνται να βρίσκονται στην αφετηρία του εκάστοτε αγώνα τους μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα που συμμετέχουν και ενώ έχουν ολοκληρώσει την παραλαβή του αγωνιστικού πακέτου τους.

Αποδυτήρια – χώρος φύλαξης πραγμάτων αθλητών: Σε χώρο παράπλευρα του χώρου εκκίνησης – τερματισμού στο κέντρο του χωριού, οι δρομείς θα μπορούν να αλλάξουν, ενώ θα μπορούν με ασφάλεια να φυλάξουν τα πράγματά τους, με δική τους ευθύνη.

Μετά τον αγώνα: Μετά τον αγώνα θα προσφερθεί στους δρομείς που θα συμμετάσχουν σνακ αποκατάστασης, τοπικά εδέσματα, μπανάνες και νερά.

Συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικού διημέρου

Σάββατο 12/03/2022

11:00 μ.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή chip και BIB Number στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων (παράδρομος επί της οδού Χρ. Μαλτέζου)

16:30 μ.μ.: Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN3 Km)

18:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Αγώνα Δρόμου 5.3 χλμ (Fun RUN 5.3 Km)

19:30 μ.μ.: Κλείσιμο γραμματείας

20:00 μ.μ: Τεχνική ενημέρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθάνων

Κυριακή 13/03/2022

07:30 π.μ.: Άνοιγμα γραμματείας για παραλαβή αγωνιστικού πακέτου στην Εκκίνηση του αγώνα.

10:00 π.μ.: Κλείσιμο γραμματείας (chip και BIB Number θα δίνονται μέχρι τις 9:30 για τον Αγώνα των 25 χλμ και μέχρι τις 10:00 για τον Αγώνα των 12,5 χλμ).

10:00 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ. (Trail RUN 25 Km)

10:30 π.μ.: Εκκίνηση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ. (Trail RUN 12,5 Km)

13:00 μ.μ.: Αναμενόμενη ώρα άφιξης πρώτου δρομέα του μεγάλου αγώνα

12:30 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 12,5 χλμ

13:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 12,5 χλμ

14:00 μ.μ.: Απονομές Αγώνα 25 χλμ

16:00 μ.μ.: Ολοκλήρωση Ορεινού Αγώνα 25 χλμ.