Kiplimo vs. Ingebrigtsen: Είναι το νέο Bekele vs. Kipchoge;

 Πάνος Κατσαρός   19:32 14-09-2022  

Kiplimo vs. Ingebrigtsen: Είναι το νέο Bekele vs. Kipchoge;


Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο Kenenisa Bekele και ο Eliud Kipchoge θεωρούνται οι δύο κορυφαίοι δρομείς του κόσμου, έχοντας αποδείξει την κυριαρχία τους σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Πλέον όμως, έχουμε φτάσει στο 2022 και με τον Bekele να έχει φτάσει 40 ετών, αλλά και τον Kipchoge τα 37, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την συνταξιοδότησή τους. Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο είναι σε θέση να κυνηγήσουν μεγάλους χρόνους και τεράστιες διακρίσεις στα χρόνια που τους έχουν απομείνει στο τρέξιμο, όμως η νέα γενιά έρχεται και ψάχνει τη δική της θέση στην ιστορία.

 

Όπως ο στίβος έψαχνε τον επόμενο σταρ του μετά την απόσυρση του Usain Bolt, έτσι και το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων θα αναζητήσει τον επόμενο μεγάλο αστέρα του, ίσως και μία αντίστοιχη «κόντρα», όπως το Bekele vs. Kipchoge. Ο Jacob Kiplimo και ο Jakob Ingebrigtsen δείχνουν αυτή τη στιγμή τα επικρατέστερα «φαβορί» για να πάρουν τις θέσεις των Bekele και Kipchoge. Σε ηλικία 21 και οι δύο, έχουν δείξει από τα πρώτα τους βήματα κιόλας ότι έχουν έρθει για να… μείνουν και να πρωταγωνιστήσουν, καθώς βρίσκονται σε άλλο επίπεδο από τους αντιπάλους τους σε πολλές διοργανώσεις.

Και οι δύο δρομείς είναι σε μικρή ηλικία Παγκόσμιοι πρωταθλητές και έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα συναντηθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και ο αγώνας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.

Kiplimo vs. Ingebrigtsen : Είναι το νέο Bekele vs. Kipchoge; Μόνο η ιστορία θα δείξει…

Τα ατομικά ρεκόρ του Jacob Kiplimo:

Kiplimo vs. Ingebrigtsen: Είναι το νέο Bekele vs. Kipchoge; runbeat.gr

Τα ατομικά ρεκόρ του Jacob Ingebrigtsen:

Kiplimo vs. Ingebrigtsen: Είναι το νέο Bekele vs. Kipchoge; runbeat.gr