Kipchoge: «Χρειάζεται μία ολόκληρη ζωή προετοιμασίας για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο»

 Runbeat Team   9:16 08-08-2021  

Kipchoge: «Χρειάζεται μία ολόκληρη ζωή προετοιμασίας για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο»


Ο Eliud Kipchoge ήταν ο μεγάλος νικητής του μαραθωνίου των ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να υπερασπιστεί με μεγάλη επιτυχία τον τίτλο του από το Ρίο. Ο θρυλικός δρομέας, επικράτησε με χρόνο 2:08.38, συνεχίζοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα. Λίγες ώρες μετά τον αγώνα, ο Κενυάτης θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους τον στήριξαν για να επιτύχει τον μεγάλο στόχο του, ενώ επίσης σχολίασε τη δυσκολία του εγχειρήματος.

 

Ο Eliud Kipchoge αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Το Ολυμπιακό όνειρο είναι ένα ξεχωριστό όνειρο. Για κάθε αθλητή εδώ χρειάζεται μία ολόκληρη ζωή προετοιμασίας για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Σήμερα έζησα το Ολυμπιακό μου όνειρο. Πάντα λέω ότι ο αθλητισμός είναι σαν τη ζωή εκεί όπου μπορείς να χάσεις ή να κερδίσεις. Σήμερα όμως ήταν η μέρα που κέρδισα και μπορώ να λέω ότι υπερασπίστηκα τον τίτλο μου.

Θέλω να πω ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ιαπωνίας και τον οργανισμό των Ολυμπιακών Αγώνων για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν για να γίνει η διοργάνωση. Ευχαριστώ πολύ όλους τους θαυμαστές ανά τον κόσμο για την αγάπη σας, όχι μόνο φέτος αλλά κατά τη διάρκεια όλης μου της καριέρας, με κάνετε να μένω άφωνος και ταπεινός. Ευχαριστώ πολύ επίσης τους συναθλητές μου, τους προπονητές, συνεργάτες, το management, τους φίλους και την οικογένειά μου. Αυτό το χρυσό είναι για όλους μας».

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Feline Lim