Kipchoge: Θα κυνηγήσει τη νίκη για τα 6 αστέρια των Major Μαραθωνίων

 Runbeat Team   16:09 20-01-2022  

Kipchoge: Θα κυνηγήσει τη νίκη για τα 6 αστέρια των Major Μαραθωνίων


Την επιθυμία του να γίνει six star finisher δρομέας εξέφρασε μέσω πρόσφατης ανάρτησής του ο Eliud Kipchoge. Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, έχει καταφέρει να κερδίσει στους τρεις από τους έξι μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου και από ότι φαίνεται σκοπεύει να λάβει μέρος και στους άλλους τρεις.

 

Ο Kipchoge έχει κερδίσει στο παρελθόν στους Μαραθωνίους στο Σικάγο, στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και του απομένουν οι τρεις που δεν έχει λάβει μέρος, σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Τόκιο. Το να γίνει κάποιος six star finisher σημαίνει ότι έχει λάβει μέρος και στους έξι «Major» μαραθώνιους του κόσμου, με τον Kipchoge να θέλει να προσθέσει και το συγκεκριμένο κατόρθωμα στην καριέρα του.

«Είναι όνειρο μου να κερδίσω και τους έξι Abbott World Marathon Marathon Majors στην καριέρα μου και να συλλέξω και τα έξι αστέρια. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε αυτό το ταξίδι και έχω ήδη διανύσει τον μισό δρόμο» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.




 

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό, ο Eliud Kipchoge αποκάλυψε την επιθυμία του να κυνηγήσει και το τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στον μαραθώνιο στο Παρίσι, ενώ στην αποκλειστική του συνέντευξη στο Runbeat και τον Χρήστο Κώνστα είχε τονίσει πως πριν αποσυρθεί θα ήθελε να τρέξει και στην Αθήνα, στην κλασική διαδρομή. Σίγουρα λοιπόν ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος έχει ακόμα πολλά να δώσει στο άθλημα και τα επόμενα χρόνια αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.