Κινητοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας για τον 6χρονο που τερμάτισε σε μαραθώνιο

 Runbeat Team   14:26 12-05-2022  

Κινητοποιήθηκαν οι Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας για τον 6χρονο που τερμάτισε σε μαραθώνιο


Ο σάλος που προέκυψε με τη συμμετοχή και τον τερματισμό του 6χρονου αγοριού στον Μαραθώνιο Flying Pig στην Αμερικής (δες ΕΔΩ) δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας της περιοχής που διαμένει η οικογένεια.

Όπως έκαναν γνωστό μέσω Instagram οι γονείς του αγοριού Kami και ο Ben Crawford, οι κοινωνικοί λειτουργοί πήγαν στο σπίτι τους και πήραν συνεντεύξεις από τα παιδιά τους «επειδή οι ηγέτες του δρομικού κινήματος λένε ότι είναι λάθος το τρέξιμο για παιδιά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

Ο 6χρονος Rainier Crawford πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στο Flying Pig σε 8 ώρες και 35 λεπτά μαζί με τους δύο γονείς και τα πέντε αδέρφια του, ηλικίας 11 έως 20 ετών. Στην προκήρυξη του αγώνα, πάντως, αναφέρεται ότι οι μετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών κι έτσι η συμμετοχή τόσο του 6χρονου όσο και των υπολοίπων ανήλικων μελών της οικογένειας προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Τα σχόλια μετά τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής του εξάχρονου ήταν ενάντια στην οικογένεια, ενώ κάποιοι μίλησαν ακόμα και για κακοποίηση.

Οι γονείς αναφέρουν στην ανάρτησή τους ότι τα παιδιά τους είχαν συναισθηματικά καταρρεύσεις λόγω των αντιδράσεων. «Δηλώνουν ότι τα παιδιά που τρέχουν κακοποιούνται χωρίς καμία απόδειξη», ανέφερε η οικογένεια στην ανάρτησή της και πρόσθετε: «Οι αναφορές είναι ψευδείς. Εκατοντάδες μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και ώρες βιντεοσκόπησης το επιβεβαιώνουν».





Ο παιδίατρος Δρ. Christopher Bolling είπε ότι υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που πρέπει να περιορίσουν τα μικρά παιδιά γιατί δεν επιτρέπουν την ομαλή ανάπτυξή τους ή προκαλούν τραυματισμό. «Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε ορισμένες δραστηριότητες, επειδή μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και διατρέχουν κίνδυνο για ορισμένους τύπους τραυματισμών», δήλωσε ο Bolling.

Ο Bolling είπε ότι η προπόνηση άρσης βαρών και η προπόνηση αντίστασης θα πρέπει να είναι περιορισμένη για παιδιά κάτω των 13 ετών. Είπε ότι το τρέξιμο είναι συνήθως μια άσκηση που είναι κατάλληλη για μικρότερα παιδιά, αλλά ένας πλήρης μαραθώνιος είναι ασυνήθιστος.

Η οικογένεια από την πλευρά τους κατηγορεί όσους τους κατακρίνουν και τονίζει ότι ο γιος τους ζήτησε να συμμετάσχει στον αγώνα…