Kelvin Kiptum: Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον Eliud Kipchoge

 Runbeat Team   10:45 11-10-2023  

Kelvin Kiptum: Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον Eliud Kipchoge


Ο Kelvin Kiptum συνεχίζει να μονοπωλεί τα φώτα της δημοσιότητας μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου τρέχοντας σε 2:00:35 τη διαδρομή των 42.195 μέτρων στο Σικάγο.

Χθες τον υποδέχτηκαν σαν ήρωα στην Κένυα, ενώ έλαβε και μία επιταγή από το κράτος για το επίτευγμά του. Την ώρα που οι πανηγυρισμοί ακόμα συνεχίζονται έχει μπει ένα μεγάλο στοίχημα από τους φίλους του δρομικού κινήματος για το κατά πόσο θα μπορέσει ο 23χρονος να νικήσει τον πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (2:01:09) Eliud Kipchoge σε μία… μάχη που αναμένεται πως και πως.

 

Ο Kiptum δε θα μπορούσε να ξεφύγει τόσο εύκολα από αυτό το ερώτημα καθώς του τέθηκε με την επιστροφή του στην Κένυα. «Θα είναι μεγάλη μου χαρά να βρεθώ απέναντι στον Kipchoge που έχει εμπνεύσει πολλούς. Είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω σε έναν αγώνα. Ήταν πάντα το όνειρό μου να τρέξω για την Κένυα και θα είμαι έτοιμος να το κάνω και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», είπε ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ δίνοντας ουσιαστικά ραντεβού με τον Kipchoge στο Παρίσι, όπου ο τελευταίος θέλει να στεφθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά Ολυμπιονίκης.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Kiptum  επισήμανε ότι «ήταν όνειρό μου να είμαι μία μέρα ο κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου. Ήταν στα πλάνα μου να το πετύχω στο Σικάγο, αλλά του χρόνου ή ίσως το 2025. Ευτυχώς ήρθε πιο γρήγορα και το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα κάτι που με κάνει ευτυχισμένο».

Ερωτηθείς εάν έχει έρθει σε επαφή με τον Kipchoge μετά την επίτευξη του παγκοσμίου ρεκόρ είπε ότι «δεν έχω μιλήσει μαζί του και δε γνωρίζω εάν έχει μιλήσει για τον μαραθώνιο του Σικάγο», ενώ αναφερόμενος στο κατά πόσο μπορεί να τρέξει την μαραθώνια διαδρομή κάτω από τις δύο ώρες τόνισε: «Όλα είναι πιθανά με καλή προπόνηση. Θέλω να τρέξω πιο γρήγορα από το ατομικό μου ρεκόρ».