Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Στόχος το βάθρο και το ρεκόρ διαδρομής για τον Γιώργο Σταμούλη

 Runbeat Team   11:22 01-03-2024  

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Στόχος το βάθρο και το ρεκόρ διαδρομής για τον Γιώργο Σταμούλη


Για μία ακόμη χρονιά ο Γιώργος Σταμούλης θα είναι «παρών» στον Ημιμαραθωνίου Αθήνας μετέχοντας την Κυριακή 10 Μαρτίου στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Είναι ένας από τους αθλητές που μετρούν πολλές επιτυχίες παλιότερα στα 3χλμ και τα τελευταία χρόνια στα 5χλμ της διοργάνωσης. Βασικό του αγώνισμα είναι τα 3χλμ στιπλ στα οποία και θα δώσει βάση φέτος με στόχο να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο.

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ ο Γιώργος Σταμούλης μίλησε για τον Ημιμαραθώνιο, την αλλαγή προπονητή και τους φετινούς στόχους τους.

 

Αναλυτικά, όσα είπε:

-Πόσες φορές έχεις λάβει μέρος στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου της Αθήνα και τι θέσεις έχεις πάρει;

Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας λαμβάνω μέρος από το 2017, όταν ακόμη στη διοργάνωση υπήρχαν και τα 3.000μ. Τις τελευταίες χρονιές λαμβάνω μέρος στα 5.000μ, με αποκορύφωμα το 2022 και 2023 όπου και κατέκτησα την 1η θέση.

Μάλιστα το 2023 έσπασα το ρεκόρ διαδρομής καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 15:10.

-Οι άλλες διακρίσεις σου στο 5άρι στο Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ακόμα μια αγαπημένη διοργάνωση είναι ο Μαραθώνιος της Αθήνας όπου πάντα είναι μέσα στο αγωνιστικό μου πλάνο, όπως άλλωστε είναι και ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας. Φέτος για πρώτη φορά έτρεξα τα 10 χιλιόμετρα που έγιναν σε συνδυασμό με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε Δημόσιο Δρόμο κατακτώντας τη 2η θέση γενικής και 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Φυσικά έχω πάρει μέρος σε προηγούμενες χρονιές στα 5 χιλιόμετρα της ίδιας διοργάνωσης κατακτώντας αρκετές φορές μια θέση στο βάθρο.

-Αλλαγή προπονητή και νέοι στόχοι για το 2024. Πως είναι με τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο και που θα αγωνιστείς στο υπόλοιπο της χρονιάς;

Ο νέος μου προπονητής από φέτος είναι ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος καθώς είναι μια νέα αρχή η οποία έχει μελετηθεί και συζητηθεί αρκετά ώστε να βρούμε την «χρυσή τομή» ως προς τις ανάγκες μου σαν αθλητή, με απώτερο σκοπό την μεγιστοποίηση της απόδοσης μου.

Φυσικά ο Δημήτρης εκτός από εξαιρετικός προπονητής είναι και ένας άνθρωπος που αποτελεί πηγή έμπνευσης με τις εμπειρίες του και τον τρόπο προσέγγισής του.

Όσο για τους στόχους του 2024 νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, μιας και όλη η προσοχή είναι στραμμένη στον ανοιχτό στίβο και ειδικότερα στο αγώνισμα των 3.000 μ. στιπλ. Φέτος θα προσπαθήσω να τρέξω όσο περισσότερους αγώνες γίνεται στο εξωτερικό με σκοπό τη βελτίωση του προσωπικού μου ρεκόρ στο αγώνισμα, η οποία είναι 8:46.

-Πως είναι για σένα οι αγώνες στην άσφαλτο και πως εντός σταδίου;

Οι αγώνες στην άσφαλτο πάντα είναι πιο ελκυστικοί, καθώς υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα (για παράδειγμα το ανισόπεδο του εδάφους, η ποιότητα της ασφάλτου), καθώς επίσης και το γεγονός ότι μοιάζουν πιο πολύ με γιορτές παρά με αγώνες, με την έννοια του ανταγωνισμού και της μαζικότητας.

Ο στίβος και το ταρτάν από την άλλη, προσδίδουν μια πιο ανταγωνιστική διάθεση καθώς οι θεατές είναι συνήθως λιγότεροι και οι συνθήκες πιο ελεγχόμενες, με αποτέλεσμα το στρες της καλής επίδοσης να είναι πιο έντονο.