Η Τζένγκο ανάμεσα στις κορυφαίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23

 Runbeat Team   12:03 11-07-2023  

Η Τζένγκο ανάμεσα στις κορυφαίες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23


Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου U23, η αυλαία του οποίου ανοίγει αύριο Τετάρτη 12/7 στο Έσπο της Φιλανδρίας.

Η νέα γενιά των αθλητών και αθλητριών του κλασικού αθλητισμού θα δώσει τα διαπιστευτήριά της αν και αρκετοί εξ αυτών ήδη πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και η Ελίνα Τζένγκο, την οποία περιλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στο αφιέρωμα με τα κορυφαία ονόματα των αγώνων.

 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του ακοντισμού είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο προηγούμενο αντίστοιχο πρωτάθλημα και πάει στη Φιλανδία με τον τίτλο του φαβορί. Βασική της αντίπαλος είναι η Φιλανδή Anni-Linnea Alanen, η οποία έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με 62.45 μέτρα (το φετινό ρεκόρ της Τζένγκο είναι 63.65μ.).

Έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της σίγουρα αποκτά ένα πλεονέκτημα, όμως η Ελίνα Τζένγκο έχει την εμπειρία των μεγάλων διοργανώσεων και είναι έτοιμη να βγάλει τον καλύτερό της εαυτό.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζει το όνομα της Keely Hodgkinson, η οποία θα κάνει την πρώτη φετινή της κούρσα στα 400μμ. Για τη Βρετανίδα πρωταθλήτρια ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U23 θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό τεστ ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη και η Hodgkinson θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 800μ.

Δυνατή γυναικεία ομάδα κατεβάζει και η διοργανώτρια Φιλανδία. Η Silja Kosonen και η Saga Vanninen θα διεκδικήσουν ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε σφυροβολία και έπταθλο αντίστοιχα, αλλά και η 17χρονη Ilona Mononen στα 3000μ.

Από εκεί και πέρα, η Alida Van Daalen θα διεκδικήσει χρυσό μετάλλιο τόσο στη σφαιροβολία όσο και τη δισκοβολία, ενώ η Ιταλίδα Larissa Iapichino μετά την εκπληκτική έως τώρα πορεία της στον κλειστό στίβο και το Diamond League θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των γυναικών.

Με το χρυσό μετάλλιο θέλει να αποχαιρετίσει την ηλικιακή κατηγορία και η Ελβετίδα Ditaji Kambundji που θα αγωνιστεί στα 100μ. με εμπ.

Το πλήρες πρόγραμμα