Η Sifan Hassan έκανε τον απολογισμό της, αφήνει το Ευρωπαϊκό και κοιτά τις επόμενες διοργανώσεις

 Runbeat Team   11:24 26-07-2022  

Η Sifan Hassan έκανε τον απολογισμό της, αφήνει το Ευρωπαϊκό και κοιτά τις επόμενες διοργανώσεις


H Sifan Hassan πήγε στο Όρεγκον ούσα Ολυμπιονίκης τόσο στα 5.000μ. όσο και στα 10.000μ. Παρόλα αυτά έφυγε από την Αμερική χωρίς μετάλλιο, αλλά σίγουρα με πολύτιμες εμπειρίες στη βαλίτσα της.

Η σπουδαία Ολλανδή δρομέας τα περίμενε διαφορετικά τα πράγματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, όμως κάνοντας τον απολογισμό της παραδέχεται ότι η προετοιμασία της δεν ήταν ικανή να της δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

 

Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 5 και 10 χιλιόμετρα και χάλκινο στα 1.500μ., η 29χρονη Ολλανδή σταμάτησε για ένα σχετικά μεγάλο διάστημα τις προπονήσεις θέλοντας να ξεκουραστεί. Όμως αυτό της στέρησε τα η δυνατότητα να είναι έτοιμη στο Γιουτζίν.

«Θα πρέπει να προπονηθείς πολύ σκληρά για να κερδίσεις. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνο με ταλέντο, έχω πάρει το μάθημά μου», είπε ο Sifan Hassan αφού τερμάτισε στην 6η θέση στον τελικό των 5.000 μέτρων, πολύ πίσω από τη νικήτρια Gudaf Tsegay. «Ήμουν καλή, αλλά οι άλλες αθλήτριες ήταν καλύτερες», πρόσθεσε η Ολλανδή αθλήτρια, η οποία πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει ένα μετάλλιο στα 5.000μ.

«Έκανα ό,τι μπορούσα, τα έδωσα όλα, έτρεξα έξυπνα, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα ήταν απλώς καλύτερες. Ήξερα ότι θα μπορούσε να συμβεί. Προπονούνται όλο το χρόνο, ενώ εγώ ξεκίνησα πολύ αργά προετοιμασία. Το αποτέλεσμα είναι αυτό. Δεν μπορώ να συνεχίσω να λέω αν είχα κάνει αυτό ή εκείνο. Δε θέλω άλλες δικαιολογίες. Αυτό δεν με κάνει καλύτερη», πρόσθεσε.

Η Sifan Hassan δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου τον άλλο μήνα, αλλά θα αγωνιστεί σε αρκετά τουρνουά Diamond League αργότερα φέτος.