Η προκήρυξη του «1ου Ληλάντιου Ημιμαραθωνίου» που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου

 Runbeat Team   13:13 01-04-2022  

Η προκήρυξη του «1ου Ληλάντιου Ημιμαραθωνίου» που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου


Ένας ακόμη αγώνας δρόμου μπαίνει στο φετινό καλεντάρι καθώς ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας διοργανώνει τον «1ο Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος», ο οποίος θα διεξαχθεί στη διαδρομή Ερέτρια-Χαλκίδα στις 5 Ιουνίου 2022.

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ένας αγώνας σκυταλοδρομίας 20 χλμ και ένας παιδικός αγώνας. Ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τις εγγραφές θα διατεθεί για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία.

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη του αγώνα, η οποία έχει ως εξής:

«Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον 1ο Αγώνα Δρόμου 21,1 χλμ. Ερέτρια - Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» και σκυταλοδρομία 20χλμ (2 Χ 10χλμ), ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και με υποστηρικτές τους Δήμους Ερέτριας και Χαλκιδέων.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων ορίστηκε η Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Στη διοργάνωση του αγώνα, θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση σε ποσοστό τουλάχιστον 95% οι δρομείς που θα έχουν σε ισχύ έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι έχοντες έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα και σε ποσοστό έως 5% μη εμβολιασμένοι συμμετέχοντες (αφορά αποκλειστικά και μόνο ανεμβολίαστους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους έγκυρη ιατρική βεβαιώση περί μη εμβολιασμού). Οι μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) δύναται να συμμετάσχουν με προσκόμιση PCR εντός 72 ωρών ή RAPID TEST 48 ωρών. Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (έως 18 ετών) με την προσκόμιση SELF TEST εντός 24 ωρών από την ημέρα έναρξης του αγώνα.

 Ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων από τις εγγραφές θα διατεθεί για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία.

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

-Αγώνας 21,1 χλμ:

Εκκίνηση: 08:30 π.μ. Ερέτρια

Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας

-Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ) :

Εκκίνηση: 08:45 πμ Ερέτρια

Τερματισμός: Παραλία Χαλκίδας

- Παιδικός αγώνας 1.000μ

Εκκίνηση: 09:00 π.μ. Ερέτρια

 ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.

Σταθμοί ανεφοδιασμού και υδροδοσίας στα 5χλμ , 10χλμ , 15χλμ , 18χλμ και στον τερματισμό.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

- Αγώνας 21,1 χλμ: 17€

- Σκυταλοδρομία 20 χλμ ( 2 X 10 χλμ): 12€ / άτομο

- Δωρεάν ο παιδικός αγώνας

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 22/05/2022

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

Συνολικά οι παροχές στο δρομέα με την ολοκλήρωση της εγγραφής του είναι οι ακόλουθες:

1. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή.

2. Ψηφιακή χρονομέτρηση με τσιπ.

3. Αναμνηστικό εγχαραγμένο μετάλλιο.

4. Αναμνηστικό τεχνικό T-Shirt

5. Παροχή νερού, ισοτονικών ποτών τζελ

6. Ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

7. Μεταφορά των δρομέων στην αφετηρία από την Χαλκίδα και επιστροφή μετά το τέλος του αγώνα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Για την εξυπηρέτηση των δρομέων την ημέρα του αγώνα θα υπάρξουν λεωφορεία της διοργάνωσης τόσο για τη μεταφορά των δρομέων από την Χαλκίδα προς την Ερέτρια για την εκκίνηση του αγώνα 21χλμ και σκυταλης 20χλμ, όσο και για μετακίνηση των δεύτερων αθλητών προς το σημείο αλλαγής της σκυτάλης και η επιστροφή των πρώτων γίνεται με όχημα της διοργάνωσης.

Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής από την Χαλκίδα για την Ερέτρια από τις 7:00 έως τις 7:30 π.μ. αυστηρά και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, λεωφορεία θα επιστρέψουν δρομείς στην Ερέτρια αμέσως μετά τις απονομές (στις 13:00 μ.μ. περίπου).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής θα παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους δρομείς από τα σημεία και τις ώρες που θα ανακοινωθούν άμεσα από την διοργάνωση. Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο.

*Αντικατάσταση δρομέων και/ή αλλαγή απόστασης του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε συμμετέχων δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής.

*Αριθμοί συμμετοχής και/ή πακέτα συμμετοχής δεν αποστέλλονται σε καμία περίπτωση ταχυδρομικώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στους δικαιούχους.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρέχεται δυνατότητα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων. Προτείνεται να μην τοποθετούνται πολύτιμα αντικείμενα σε τσάντες/σακίδια, καθώς σε περίπτωση απώλειάς τους η διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Οι αθλητές που αγωνίζονται στον Αγώνα Δρόμου 21.1 χλμ Ερέτρια – Χαλκίδα «Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος» χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες, σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΑΝΔΡΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1. έως 39 ετών

2. 40-49 ετών

3. 50-59 ετών

4. 60 ετών και άνω

Στην σκυταλοδρομία 20χλμ κάθε ομάδα θα αποτελείται από 2 αθλητές / αθλήτριες που ο καθένας / καθεμία θα καλύψει απόσταση 10χλμ.

Οι ομάδες δύναται να συγκροτηθούν:

•Από 2 άνδρες - αθλητές για την κατηγορία των ανδρών.

•Από 2 γυναίκες - αθλήτριες για την κατηγορία των γυναικών.

•Από 1 άνδρα και 1 γυναίκα για την μικτή κατηγορία.

Στην κάθε κατηγορία θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βράβευση των τριών πρώτων ομάδων.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά στο site: http://bit.ly/lilantios

Την ημέρα του αγώνα δεν θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στην γραμματεία.

Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής:

Το αντίτιμο θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα (χρεωστική-πιστωτική), δε θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο. Η πληρωμή θα γίνεται εντός τριών (3) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δε θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό μέιλ.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ:

Σε περίπτωση που λόγω του COVID-19 δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ανακοινωθεί η μεταφορά του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Όλες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και στη νέα ημερομηνία. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του. Τα χρήματα θα επιστραφούν εκτός από ένα ποσό 2€ το οποίο παρακρατείται από την τράπεζα ως διαχειριστικά έξοδα.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

ΛΗΛΑΝΤΙΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Λήλαντας, ο ποταμός από τον οποίο πήρε το όνομά του το “Ληλάντιο πεδίο”.

Το Ληλάντιο πεδίο υπήρξε ο λόγος για τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ Χαλκίδας και Ερέτριας. Με την Ερέτρια και τη Χαλκίδα συμμάχησαν οι περισσότερες πόλεις που έχουν πολεμήσει ποτέ σε εμφύλιο, γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε ο καταστροφικότερος εμφύλιος πόλεμος στην ιστορία της Ελλάδος. Χρόνια μετά, Χαλκιδείς και Ερετριείς ως σύμμαχοι, ίδρυσαν την αποικία Πιθηκούσσες στην Ιταλία. Στην σύγχρονη Ελλάδα και στο σήμερα, Χαλκιδείς και Ερετριείς συμμαχούν για την παιδεία και τον αθλητισμό και ζητούν από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος να συμμαχήσουν μαζί τους ως μία ενωμένη δύναμη υπέρ της ομόνοιας και της αλληλεγγύης, υπέρ της παιδείας και υπέρ του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους!

Ελάτε όλοι μαζί να τρέξουμε τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο και να δώσουμε ενωμένοι το μήνυμα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί!

Τρέχω σημαίνει αλλάζω, αλλαγή σημαίνει ζωή!

Σας περιμένουμε!».