Edwin Moses: «Η κυριαρχία του Bolt έκανε κακό στον στίβο»

 Runbeat Team   9:32 14-08-2021  

Edwin Moses: «Η κυριαρχία του Bolt έκανε κακό στον στίβο»


Ο πρώην σταρ δρομέας των εμποδίων, Edwin Moses τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η κυριαρχία του Usain Bolt στον στίβο ήταν κάτι το οποίο δεν βοήθησε το άθλημα να πάει μπροστά. Ο πρώην αθλητής στίβου, αλλά και Ολυμπιονίκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο Bolt είχε τέτοια επιρροή στους αγώνες που τους επηρέαζε και εμπορικά, λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι το ρεκόρ του είναι αρκετά πιθανό να σπάσει στο κοντινό ή μακρινό μέλλον.

Ο Bolt ως γνωστόν, είχε μία θρυλική καριέρα, συγκεντρώνοντας 19 μεγάλους τίτλους, μεταξύ των οποίων 8 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, πριν αποσυρθεί το 2017.

 

Ο Edwin Moses ξεκίνησε λέγοντας: «Νομίζω ότι το άθλημα υπέφερε κάπως με τον Bolt να κερδίζει συνέχεια. Πολλά meetings δεν θα είχαν τηλεοπτική κάλυψη εάν εκείνος δεν έτρεχε. Αυτό ξεκίνησε να γίνεται στη δεκαετία του 80, όταν η τηλεόραση δεν έδειχνε το άθλημα εκτός εάν υπήρχε κάποιος που πήγαινε για παγκόσμιο ρεκόρ. Ο στίβος δεν έχει να κάνει μόνο με τον γρηγορότερο άνδρα και την γρηγορότερη γυναίκα του κόσμου, έχει κι άλλα αθλήματα. Με χαροποίησε ιδιαίτερα το να βλέπω τα 400 μέτρα εμπόδια να είναι ένα πολύ βασικό event στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κανείς δεν θέλει να δει μόνο τα 100 και τα 200 μέτρα, πρέπει να μπορείς να κρατήσεις το ενδιαφέρον του κοινού, αλλιώς θα αλλάξει κανάλι. Πιστεύω πως μπορεί να σπάσει το ρεκόρ του Bolt, είναι πιθανό. Τα 100 μέτρα των ανδρών βέβαια δεν ήταν καθόλου κοντά σε αυτό, οι άνθρωποι μπορεί να περίμεναν ένα 9.65 ή κάτι τέτοιο».