Η δουλειά, η συνεργασία και η βελτίωση των σπριντ έφερε την μεγάλη επιτυχία της ομάδας 4Χ100 μ. ανδρών

 Runbeat Team   11:04 15-06-2024  

Η δουλειά, η συνεργασία και η βελτίωση των σπριντ έφερε την μεγάλη επιτυχία της ομάδας 4Χ100 μ. ανδρών


Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης αποτελεί ιστορία. Η χώρα μας κατέγραψε μια σειρά από πολύ καλές εμφανίσεις. Ανάμεσα σε αυτές η έβδομη θέση της ομάδας 4Χ100 μ. των ανδρών.

Οι Γιάννης Νυφαντόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης,Νικόλας Παναγιωτόπουλος και Βασίλης Μυριανθόπουλος ήταν τα βασικά μέλη με τους Γιάννη Βοσκόπουλο, Γιάννη Καριοφύλλη και Βασίλη Παπαμαργαρίτη να αποτελούν τους αναπληρωματικούς. Οι αθλητές πέτυχαν τον στόχο που έθεσαν προ διετίας όταν ξεκινούσαν την προετοιμασία τους μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

 

Η σύνθεση της ομάδας που αγωνίστηκε πριν δύο χρόνια στη Γερμανία μπορεί να διέφερε από τη φετινή – και αυτό είναι δείγμα προόδου των σπριντ- ωστόσο ο τρόπος που δουλεύουν οι ομάδες 4Χ100 μ. έχει παγιωθεί στη συνείδηση αθλητών και προπονητών από τότε. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ομάδα κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να καταλάβει την έβδομη θέση.

Οι Μυριανθόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Καριοφύλλης, μαζί με τον τραυματία Γιάννη Γρανιτσιώτη αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της τετράδας, που έτρεξε πέρυσι 39.09 και κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο.

Το ευτυχές γεγονός για την ομάδα 4Χ100 μ. των Ανδρών είναι πως διαθέτει αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δύο με τρεις επιπλέον σπρίντερ που θα μπορούσαν να είναι βασικά μέλη της ομάδας. Η άνθιση των σπριντ είναι και αυτή που επιτρέπει αυτή τη στιγμή τους προπονητές να δουλεύουν με υλικό ικανό να τρέξει γρήγορα και σαν ομάδα. Η ατομική βελτίωση των αθλητών σε συνάρτηση με την ομαδική δουλειά δίνει το περιθώριο στην ομάδα να κάνει σχέδια για το μέλλον.

Επίσης το εξαιρετικό κλίμα ανάμεσα σε παλαιούς και νεότερους αποτελεί βασική παράμετρο και συμβάλει στην επιτυχία.

«Η ομάδα δουλεύεται εδώ και τέσσερα χρόνια, την τελευταία 3ετία πιο συστηματικά. Η Ομοσπονδία έριξε το βάρος στις σκυτάλες. Εφόσον έχουμε το πράσινο φως να κάνουμε καμπ και να στηρίξουμε τους αθλητές έχουμε περισσότερα εφόδια να κάνουμε τη δουλειά μας. Η απόφαση που έλαβε η Ομοσπονδία να παίρνουν τα προνόμια της σκυτάλης και οι αναπληρωματικοί και μπαίνουν στο σχεδιασμό ήταν πολύ σημαντική, καθώς οι σπρίντερ ανταποκρίθηκαν. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε βελτίωση στις επιδόσεις στα σπριντ Ανδρών. Ο συναγωνισμός έχει φέρει αποτελέσματα. Φέτος η χρονιά ήταν δύσκολη καθώς το διάστημα από τον κλειστό στον ανοιχτό ήταν μικρό και δεν δουλέψαμε όσο θα θέλαμε. Οι προπονητές των ομάδων ανταπεξήλθαν είχαμε άριστη συνεργασία και τους ευχαριστώ γι’ αυτό», είπε η συντονίστρια ταχυτήτων και σκυταλοδρομιών Ιωάννα Σιώμου και κατέληξε:

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στόχο της επίδοσης που μπορούν να πετύχουν οι άνδρες, παρόλα αυτά η απειρία σε μεγάλη διοργάνωση ίσως να επηρέασε. Τα παιδιά ήταν αξιοπρεπέστατοι, θα δουλέψουμε κι άλλο για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Πρώτος στόχος της επόμενης σεζόν είναι να κάνουμε κοινή προετοιμασία τριών εβδομάδων στην Κύπρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες των σπριντ. Πιστεύω πολύ και στην ομάδα των γυναικών, που στη Ρώμη αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, παρόλα αυτά στάθηκε με αξιοπρέπεια. Με δουλειά και συνεργασία μπορεί και αυτή η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Την προπονητική καθοδήγηση των ομάδων 4Χ100 μ. των Ανδρών έχουν οι Χρήστος Κατσίκας και Περικλής Χατζηαναστασιάδης και των γυναικών ο Κώστας Βογιατζάκης. Τεχνικός σύμβουλος των δύο ομάδων είναι Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Πηγή: segas.gr