Η Αυστραλίας αναδείχτηκε κορυφαία Ομοσπονδία-Μέλος για το 2023

 Runbeat Team   12:05 08-12-2023  

Η Αυστραλίας αναδείχτηκε κορυφαία Ομοσπονδία-Μέλος για το 2023


Οι ανακοινώσεις των κορυφαίων συνεχίζονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου ενόψει των βραβείων που έχουν προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 11/12.

Αυτή τη φορά η World Athletcs ανακοίνωσε την κορυφαία Ομοσπονδία-Μέλος για το 2023. Αυτό το βραβείο, λοιπόν, πήγε στην Ομοσπονδία στίβου της Αυστραλίας καθώς κρίθηκε ότι συνέβαλε τα μέγιστα για την προώθηση του κλασικού αθλητισμού για φέτος.

Στην τελική εξάδα βρέθηκαν έξι Ομοσπονδίες, όμως αποφασίστηκε ότι η Αυστραλία ήταν αυτή που πληρούσε τις περισσότερες προδιαγραφές.

 

Η πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας, Jan Swinhoe, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της γι’ αυτή την επιτυχία. «Είμαι ενθουσιασμένη που η Ομοσπονδία μας επιλέχθηκε ως Ομοσπονδία-Μέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ περήφανοι, αφού είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country, το οποίο κάναμε τον Φεβρουάριο στο Bathurst. Επιπλέον, παρουσιάσαμε μία δυνατή ομάδα στη Βουδαπέστη έχοντας τον καλύτερο απολογισμό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όλα αυτά προέκυψαν από την πολλή σκληρή δουλειά που γίνεται τόσο στην Αυστραλία όσο και σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες-Μέλη και φυσικά με τη βοήθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».


Η Αυστραλία φιλοξένησε το 2023 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Country στο Μπέθαρστ και διεκδίκησε ένα μετάλλιο στη μικτή σκυταλοδρομία. Επίσης πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη η πρώτη «χρυσή» συνάντηση των World Athletics Continental Tour. Και αγωνιστικά όμως εξελίχθηκε πραγματοποιώντας την καλύτερη παρουσία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, όπου είχε ως απολογισμό έξι μετάλλια (ένα χρυσό, δύο ασημένια και τρία χάλκινα).

Παράλληλα υπήρξαν και αρκετές ατομικές επιτυχίες αθλητών από την Αυστραλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ήδη δοθεί το Βραβείο Coaching Achievement στον Ελβετό προπονητή Laurent Meuwly, το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς» στην Falilatou Tchanile-Salifou και το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας στον Mattia Ozbot.