Η απονομή του Τεντόγλου και οι δηλώσεις του μετά το θρίαμβό του (vid)

 Runbeat Team   8:17 19-03-2022  

Η απονομή του Τεντόγλου και οι δηλώσεις του μετά το θρίαμβό του (vid)


Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι μόλις 24 χρόνων και έχει καταφέρει όσα άλλοι αθλητές ονειρεύονται για μία ζωή.

Ανήσυχη φυσιογνωμία από μικρό παιδί ασχολήθηκε με το παρκούρ δείχνοντας τις δυνατότητες που είχε στα άλματα. Οι συγκυρίες, η τύχη, το κάρμα τον έφεραν μέσα στα στάδια να ασχολείται με το μήκος. Η ενασχόληση του Παγκόσμιου πρωταθλητή με το μήκος ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στον ίδιο, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που έχουν να υπερηφανεύονται για τα κατορθώματά του.

 

Υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πομάσκι έμαθε να τιθασεύει το ταλέντο του, έμαθε να δουλεύει με τακτική και αποδεικνύει σε κάθε αγώνα του ότι είναι γεννημένος νικητής. Ό,τι και να παρουσιαστεί σε έναν αγώνα μπορεί να το διαχειριστεί. Όπως το πρώτο οριακά άκυρο άλμα που εάν ήταν άλλος αθλητής μπορεί και να τον είχε καταρρακώσει. Ο ίδιος φάνηκε απλά πεισμωμένος. Δεν άφησε την απογοήτευση να τον κυριεύσει. Στο δεύτερο άλμα του απέδειξε απλά γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους άλτες του κόσμου. Και είναι μόλις 24 ετών. Το μέλλον σίγουρα του ανήκει αρκεί να έχει την υγεία του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε μετά τον αγώνα του: «Έτσι έπρεπε να γίνει. Το είχαμε συζητήσει με τον προπονητή μου, το είχαμε σχεδιάσει κι έγινε. Έκανα πολύ καλό ζέσταμα, πολύ καλές φόρες κι έτσι βγήκε αυτό που θέλαμε στα πρώτα άλματα», είπε αρχικά ο αθλητής και σχολίασε για το γεγονός ότι έκανε το μεγάλο άλμα στις πρώτες προσπάθειες. «Το σκεφτόμουν όλη την εβδομάδα, πως αυτή τη φορά πρέπει να το κάνω στα πρώτα άλματα είδα πως πηδάω πρώτος και σκέφτηκα πως είναι καλό σημάδι. Ήμουν πολύ καλά, θα μπορούσα να είχα κάνει ακόμη και το ευρωπαϊκό ρεκόρ (8,71 μ.), το τρίτο άλμα ήταν πολύ μεγάλο, αλλά και στο 8,51 μ. πάτησα αρκετά πίσω. Προσπάθησα και μετά το τρίτο άλμα ήμουν αρκετά κουρασμένος. Ωστόσο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα άλματα και τον αγώνα μου».

Ο Τεντόγλου αναφέρθηκε και στους Έλληνες που ήταν στις εξέδρες, ανάμεσα τους και η οικογένεια του. «Ήταν ωραία η αίσθηση στις εξέδρες με όλους τους Έλληνες. Ένιωθα όμορφα, ζήταγα και παλαμάκια, κάτι που δεν κάνω ποτέ στους αγώνες μου».

Αναφορικά με το πως δούλεψε το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: «Ήμουν στο μίτινγκ αρχές του μήνα και είδα το στάδιο και μετά από αυτό σκεφτόμουν μόνο τον αγώνα, έκανα κάποιες αλλαγές στο τρέξιμο. Υπήρχε πίεση για το χρυσό, έκανα το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Πομάσκι, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχία του αθλητή, δήλωσε: «Ο Μίλτος έκανε αυτό που είχαμε σχεδιάσει κι έδειξε για μία ακόμη φορά τα αγωνιστικά του προσόντα και την ικανότητα του να εκτελεί αυτά που έχουμε σχεδιάσει. Τα άλματα του ήταν πολύ μεγάλα και θα μπορούσε να είχε πηδήσει ακόμη μακρύτερα. Ο Μίλτος συνεχίζει για τον ανοιχτό με τον ίδιο ζήλο και με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και είμαι σίγουρος πως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις».

Δείτε το βίντεο με το σπουδαίο άλμα του Τεντόγλου, την απονομή του και τις δηλώσεις του: