Γράφει ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country η Ιρλανδή Fionnuala McCormack

 Runbeat Team   12:14 23-11-2023  

Γράφει ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country η Ιρλανδή Fionnuala McCormack


Τη δική της ιστορία θα γράψει φέτος στις Βρυξέλλες η Fionnuala McCormack καθώς θα αγωνιστεί για 18η φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Country SPAR που είναι προγραμματισμένο για τις 10 Δεκεμβρίου.

Η πολύπειρη Ιρλανδή πρωταθλήτρια έχει κερδίσει δύο φορές τον τίτλο (το 2011 και 2012) και φέτος θα είναι η 18η φορά που θα αγωνιστεί επεκτείνοντας το ρεκόρ της. Το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών το κατέχει ο Ουκρανός Serhiy Lebid, ο οποίος αγωνίστηκε σε 19 Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Cross Country κατά τα έτη 1994-2013.

 

Από την ομάδα γυναικών της Ιρλανδίας ξεχωρίζουν επίσης οι δίδυμες Eilish και Roisin Flanagan, αλλά και η Mary Mulhare (όλες ήταν μέλη της ομάδας που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο πέρυσι). Παρούσα θα είναι και η πρόσφατα εστεμμένη πρωταθλήτρια Ιρλανδίας στο cross country Fiona Everard.

Σε επίπεδο ανδρών, ο Nick Griggs, στην τελευταία του χρονιά ως U20, θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο που έχασε πέρυσι στο τελικό σπριντ, ενώ ο Dean Casey που ήταν τρίτος πέρυσι στην κατηγορία U20 θα κάνει φέτος ντεμπούτο στην κατηγορία U23.


Όσον αφορά στην ομάδα των ανδρών ξεχωρίζει κάτοχος του ιρλανδικού ρεκόρ στα 5000μ., Brian Fay καθώς και ο πρόσφατα πρωταθλητής Ιρλανδίας cross country, Cormac Dalton. “Παρών” θα είναι και ο Keelan Kilrehill που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα U23 πέρυσι.

Η πλήρης ομάδα της Ιρλανδίας βρίσκεται εδώ.https://www.athleticsireland.ie/news/exciting-irish-team-selected-for-brussels-2023