Γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη για το παγκόσμιο βάδην βετεράνων, ακόμα συζήτηση για τους 35+ στην Ελλάδα

 Runbeat Team   16:52 12-01-2022  

Γνωστοποιήθηκε η προκήρυξη για το παγκόσμιο βάδην βετεράνων, ακόμα συζήτηση για τους 35+ στην Ελλάδα


Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην βετεράνων έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου στο Μουσκάτ του Ομάν, ταυτόχρονα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων βάδην. Η World Masters Athletics γνωστοποίησε την προκήρυξη της διοργάνωσης, δείχνοντας για ακόμα μία φορά το πόσο πίσω βρίσκεται η Ελλάδα στο θέμα των αθλητών που είναι σε μεγαλύτερες ηλικίες.

 

Στην χώρα μας συζητάμε ακόμα για την έκδοση αθλητικών δελτίων σε άτομα άνω των 35 ετών, ενώ υπάρχει ήδη νόμος που το επιτρέπει, καθώς το Υφυπουργείο Αθλητισμού με τροπολογία τον Ιούνιο είχε ακυρώσει τα ηλικιακά όρια όλων των ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον καλούνται να εναρμονιστούν με τη νομοθεσία.

Όπως αναφέρει η παγκόσμια ομοσπονδία βετεράνων στίβου στην ενημέρωσή της, όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν μέρος στη διοργάνωση θα πρέπει να το κάνουν έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022, ενώ δεν γίνεται να λάβουν μέρος όσοι αθλητές έχουν γεννηθεί μετά την 4η Μαρτίου 1987.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην βετεράνων αφορά αθλητές άνω των 35 ετών και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα ηλικιακά όρια για τους αγώνες.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την προκήρυξη.