Για πρώτη φορά μετά το 2020 ο Ingebrigtsen θα τρέξει ξανά 800μ.

 Runbeat Team   11:02 23-04-2022  

Για πρώτη φορά μετά το 2020 ο Ingebrigtsen θα τρέξει ξανά 800μ.


Την απόφαση να αγωνιστεί στα 800μ. πήρε ο Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος έχει ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στους αγώνες Trond Mohn που θα διεξαχθούν στο Μπέργκεν στις 8 Ιουνίου.

Ο Ingebrigtsen αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην απόσταση στο πρωτάθλημα Νορβηγίας το 2020, το οποίο διεξήχθη επίσης στο Fana Stadium στο Μπέργκεν. Τότε είχε νικήσει με χρόνο 1:48.72, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στην απόσταση είναι 1:46.44, το οποίο χρονολογείται επίσης από το 2020.

 

Ο 21χρονος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό τον αγώνα για να αυξήσει την ταχύτητά του ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του Όρεγκον και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου.


 

«Αυτή είναι μια τεράστια αναγνώριση για τη συνάντηση και επίσης πολύ καλή για τους ανθρώπους του Μπέργκεν. Όλοι θέλουν να δουν τον Jakob και διοργανωτές σε όλο τον κόσμο τον θέλουν στα μίτινγκ τους όπως και τον Karsten Warholm. Τώρα έχουμε τουλάχιστον έναν από αυτούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης Eddie Ebbesvik στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ingebrigtsen αναμένεται να ανοίξει τη σεζόν στον ανοικτό στίβο στο Eugene Diamond League στις 28 Μαΐου.