Γεωργία Δεσπολλάρη: Η τεράστια επιτυχία, η αγωνία των συναθλητών της, οι πανηγυρισμοί και η πίστη για ένα μετάλλιο (vid)

 Runbeat Team   8:36 15-07-2023  

Γεωργία Δεσπολλάρη: Η τεράστια επιτυχία, η αγωνία των συναθλητών της, οι πανηγυρισμοί και η πίστη για ένα μετάλλιο (vid)


Η Γεωργία Δεσπολλάρη αποτέλεσε αναμφίβολα το «πρόσωπο» της χθεσινής ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U23 όσον αφορά στην ελληνική αποστολή με το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στα 800μ.

Η νεαρή πρωταθλήτρια παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές (έβρεχε από νωρίς με αποτέλεσμα να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των αγώνων) έκανε μία φοβερή κούρσα και με χρόνο 2:04:14 χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

 

Δείτε την κούρσα της


Με το μετάλλιο της Δεσπολλάρη η χώρα μας έφτασε στην κατάκτηση του 30ου μεταλλίου στην ιστορία της διοργάνωσης από το 1997 όπου ξεκίνησε η διοργάνωση στο Τούρκου και στο 10ο χάλκινο.

Επική ήταν η αντίδραση των συναθλητών της την ώρα που παρακολουθούσαν τον αγώνα από το ξενοδοχείο της αποστολής.


Με απίστευτα ψυχικά αποθέματα η Δεσπολλάρη κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος στο φινάλε και να ανέβει στο βάθρο κάτι που πανηγυρίστηκε δεόντως από την ίδια, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.


Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χώρας μας στο αγώνισμα και η μεγαλύτερη δική της στη σύντομη καριέρα της. Η επιτυχία της αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η νεότερη αθλήτρια του αγώνα και θα είναι παρούσα και στη διοργάνωση του 2025.

Όπως τόνισε η ίδια μετά τον αγώνα της, «δεν με ευνόησε η κούρσα, ξεκίνησε αργά και πάλι δημιουργήθηκε ένα μπουλούκι αθλητριών και λίγο έλειψε να κλειστό και να πέσω. Εγώ μπήκα για να κατακτήσω μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό», είπε η 20χρονη και συμπλήρωσε:

«Τα 800μ. είναι αγώνισμα που πολλά μπορούν να συμβούν και παίζει ρόλο και η εμπειρία σε κούρσες αυτού του επιπέδου. Είχα δυνάμεις στα 200μ., ίσως αν μπορούσα να περιμένω λίγο ακόμη πριν κάνω την αντεπίθεση να προλάβαινα και τις δύο πρώτες αθλήτριες». Αναφορικά με το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή μήπως μείνει εκτός μεταλλίων είπε: «Στα τελευταία 150μ. φοβήθηκα ότι τελικά δε θα πετύχω το στόχο μου να κατακτήσει μετάλλιο. Είπα στον εαυτό μου έχω δυνάμεις πάμε λοιπόν».

Η αθλήτρια μίλησε και για τη χρονιά συνολικά: «Όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν περίμενα για κανέναν λόγο πως θα εξελιχθεί έτσι. Δούλεψα όμως πολύ και το σημαντικότερο είναι πως ο προπονητής μου, ο Μιχάλης Αναγνώστου, πίστεψε απίστευτα σε εμένα. Από την πρώτη στιγμή που με ανέλαβε εντόπισε τις ικανότητες μου, πίστεψε σε εμένα και φτάσαμε σήμερα σε αυτή την επιτυχία».