Φοβερός και τρομερός ο Τεντόγλου με πρωτιά και άλμα στα 8.48μ.

 Runbeat Team   21:13 06-06-2021  

Φοβερός και τρομερός ο Τεντόγλου με πρωτιά και άλμα στα 8.48μ.


Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεψε την παράσταση και στην Πάτρα καθώς έχοντας μόλις δύο έγκυρα άλματα κατάφερε όχι μόνο να πάρει τη νίκη, αλλά να πιστοποιήσει ότι είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους αυτή τη στιγμή στον κόσμο με άλματα στα 8.48μ. και 8.41μ!

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δύο άκυρα άλματα και πήγε συντηρητικά στην 3η του προσπάθεια προκειμένου να συνεχίσει στον τελικό. Πατώντας σχεδόν εκτός βαλβίδας κατάφερε να μετρηθεί το άλμα του στα 8.41μ. Ακολούθησε ένα ακόμη άκυρο για να κάνει την καλύτερή του επίδοση στην 5η του προσπάθεια με 8.48μ. Ο ίδιος ήταν και ικανοποιημένος και δυσαρεστημένος, ενώ δεν έχασε το χιούμορ του. Όπως είπε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, «είμαι ικανοποιημένος. Τα πόδια μου είναι σε άθλια κατάσταση. Ενώ ήμουν πολύ καλά δεν μπορούσα να βρω σωστό πάτημα. Θα μπορούσα να κάνω απίστευτα πράγματα. Από δω και πέρα πρέπει να δουλέψω τη φόρα μου. Μέχρι τώρα δεν το έχω κάνει στην προπόνησή μου λόγω του τραυματισμού. Ο κόσμος και οι χορηγοί μου μου δίνει δύναμη. Ευχαριστώ επίσης και την κοπέλα μου, η οποία μου σπάει τα νεύρα και έρχομαι τσιτωμένος στους αγώνες και κάνω μεγάλα άλματα». Ερωτηθείς για τις βλέψεις του ενόψει Τόκιο είπε: «Νομίζω ότι είμαι ένας από τους καλύτερους. Εξαρτάται πως θα είμαι εκείνη τη μέρα, αλλά πιστεύω ότι έχω μία βάση στα άλματά μου και στην κακή μου μέρα μπορώ να βγάλω μεγάλη επίδοση. Πρώτα από όλα θέλω να είμαι στον τελικό και από εκεί και πέρα μπορώ να κανώ μεγάλα πράγματα».

Δευτεραθλητής Ελλάδας στο μήκος των ανδρών στέφθηκε ο ΝίκοςΞενικάκης (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας) με άλμα στα 7.80μ. και τρίτος ήταν ο Νίκος Καψής (ΑΕΚ) με 7.60μ.