Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου: Σε νέα ημερομηνία η διοργάνωση, άνοιξαν οι εγγραφές

 Runbeat Team   17:12 14-01-2022  

Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου: Σε νέα ημερομηνία η διοργάνωση, άνοιξαν οι εγγραφές


Το «8ο Φεστιβάλ Κρητικού Στίβου» άλλαξε ημερομηνία, καθώς από τις 23 Ιανουαρίου όπου ήταν αρχικά προγραμματισμένο, τελικά θα διεξαχθεί στις 30 του μηνός στον Άγιο Νικόλαο.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι στη διοργάνωση περιλαμβάνεται και ο Παγκρήτιος Περιφερειακός Αγώνας Δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος, ο οποίος θα γίνει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ.

 

Οι εγγραφές για την διοργάνωση έχουν ανοίξει και όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να το κάνουν πατώντας σε αυτό το σύνδεσμο.

Η διοργάνωση – θεσμός επιστρέφει μετά την απουσία της το 2021, με αρκετά αγωνίσματα. Το Φεστιβάλ Κρητικού στίβου διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Αθλητικό οργανισμό Δήμου Αγίου Νικολάου, τον Αθλητικό Όμιλο Λασιθίου και τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη:


Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου - Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και ο Α.Ο. Λασιθίου, διοργανώνουν το «8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2022».

Το «8ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2022» περιλαμβάνει τις παρακάτω αθλητικές δραστηριότητες στίβου:

- Περιφερειακό πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και δημόσια οδό

- Αγώνες επίδειξης στην παραλία: Σφαιροβολία και Άλμα σε Μήκος

- Kids’ Athletics (το πρόγραμμα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.) για τα σωματεία του στίβου της Κρήτης και τα σχολεία.

1) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ - ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:

- ΚΥΡΙΑΚΗ  30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022-  ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και στην Κιτροπλατεία, με ώρα έναρξης 11.00.

 

2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΑΝΩΜΑΛΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ:

α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ –ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ

* Οι αθλητές - αθλήτριες από την κατηγορία Κ16 (Αγοριών - Κοριτσιών) και οι μεγαλύτεροι - ες έχουν δικαίωμα, εάν το επιθυμούν, να συμμετέχουν στην αμέσως ανώτερη ηλικιακή κατηγορία , π.χ. τα Κορίτσια της κατηγορίας Κ16 μπορούν να αγωνιστούν στα 2.700μ. Κ18 Γυναικών, αντί στα 1.800 μ.

β) ΕΠΑΘΛΑ :

-  Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες της γενικής κατάταξης σε κάθε αγώνισμα και στις ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ500 στην κατηγορία Κ12, θα απονέμονται κύπελλα,μετάλλια και διπλώματα.

- Στον 4ο – 5ο και 6ο  νικητή – νικήτρια των κατηγοριών Κ14 και στις ομάδες σκυταλοδρομίας 4Χ500 των σωματείων – σχολείων στην κατηγορία Κ12, θα απονέμονται διπλώματα.

- ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΑ 5.000 &10.000μ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών, θα απονέμονται κύπελλα,μετάλλια και διπλώματα.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

30 – 39 (1992 – 1983)

40 – 49 (1982 – 1973)

50 – 59 (1972 – 1963)

60 + (1962 και μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες)

3) ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ:

Θα διεξαχθεί αγώνας ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑΣ, με δικαίωμα συμμετοχής μόνο των αθλητών – αθλητριών των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΑΡΗ ΟΡΓΑΝΩΝ:

- Κ12 - (Αγόρια – Κορίτσια)   (2011 – 2012):               2 κιλά

- Κ14 – (Αγόρια – Κορίτσια)    (2009 – 2010):              3 κιλά

- Κ16 – (Αγόρια – Κορίτσια)    (2007 – 2008):              4 - 3 κιλά

- Κ18 - (Άνδρες – Γυναίκες)    (2005 – 2006):              5 - 3 κιλά

- Ανδρών - Γυναικών (2004 και μεγαλύτεροι - ρες): 6 – 4 κιλά

Σε όλα τα αγωνίσματα οι αθλητές - αθλήτριες θα αγωνίζονται με 3 προσπάθειες.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής θα ολοκληρώνονται στην γραμματεία των αγώνων 45΄, πριν από την έναρξη του αγωνίσματος.

 

β) ΕΠΑΘΛΑ:

Στους τρεις πρώτους αθλητές – αθλήτριες σε κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, θα απονέμονται: κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

4) ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΗΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΑ

α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  –ΗΛΙΚΙΕΣ

β) ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αθλητές – αθλήτριες θααγωνίζονται όλοι με 3 άλματα άνευ φοράς.

Το άλμα θα πραγματοποιείται με τα δύο πόδια από σταθερό σημείο (πέτρα ή σκαλοπάτι) και η προσγείωση θα είναι στην άμμο της παραλίας

γ) ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

- Θα υπάρχει ατομική κατάταξη, σύμφωνα με το καλύτερο άλμα κάθε αθλητή – αθλήτριας.

δ) ΕΠΑΘΛΑ :

Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές – τριες, σε κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, θα απονέμονται: κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

5) ΓΕΝΙΚΕΣΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

α) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Στα αγωνίσματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι αθλητές – τριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων αθλητών – τριών στα σωματεία στίβου, θα επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών – μαθητριών και ανεξάρτητων αθλητών – τριών, «χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.».

Οι μαθητές – μαθήτριες και οι ανεξάρτητοι αθλητές – τριες, συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες, στην κατάταξη και στην απονομή των επάθλων.

β) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΔΡΟΜΩΝ:

Οι δηλώσεις συμμετοχής, σύμφωνα με τη συνημμένη δήλωση συμμετοχής, θα στέλνονται μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 / 1 / 2022, στα e-mail   [email protected]      και[email protected]

- Τα πινάκια θα κλείνουν 45΄ πριν απ’ την έναρξη κάθε αγωνίσματος.

- Οι αριθμοί των αθλητών θα δίνονται στην αίθουσα κλήσης.

γ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 - Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί στίβου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.έκδοσης 2020 – 2021.

- Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

δ) ΙAΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

 Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδείξουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην αίθουσα κλήσης:

α) Το πιστοποιητικό για τον Covid – 19, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. και ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία των αθλητών – αθλητριών.

β) Όσοι έχουν αθλητικό δελτίο σε σωματείο στίβου: Το αθλητικό τους δελτίο στίβου και ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ που ισχύει για ένα χρόνο από τη θεώρηση.

γ) Όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες: Την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό της ηλικίας τους και βεβαίωση ιατρικής εξέτασης ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες.

(Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στην αίθουσα κλήσης ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ (εάν είναι ανήλικοι οι γονείς τους), ότι έχουν εξεταστεί από ιατρό και συμμετέχουν στους αγώνες αποκλειστικά με δική τους ευθύνη (οι άνω των 18 ετών) ή των γονέων τους (οι ανήλικοι).

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Κ12 - Κ18 (2013 – 2005): Με Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων παρουσία του υπεύθυνου covid του συλλόγου ή του προπονητή ή εναλλακτικά με Rapid Test * εντός 48 ωρών ή με PCR εντός 72 ωρών (με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 90 ημέρες μετά τη νόσηση με εξαίρεση τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από 13/06/2021 έως και 31/10/2021 τα οποία παραμένουν σε ισχύ με το παλαιότερο καθεστώς διάρκειας 180 ημερών).

 

Κ20 (2003 – 2004): Με Rapid Test * εντός 48 ωρών ή με PCR εντός 72 ωρών, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 90 ημέρες μετά τη νόσηση με εξαίρεση τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από 13/06/2021 έως και 31/10/2021 τα οποία παραμένουν σε ισχύ με το παλαιότερο καθεστώς διάρκειας 180 ημερών).

Κ23 & Α/Γ (2002 & Μεγαλύτεροι – μεγαλύτερες): Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 90 ημέρες μετά τη νόσηση με εξαίρεση τα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από 13/06/2021 έως και 31/10/2021 τα οποία παραμένουν σε ισχύ με το παλαιότερο καθεστώς διάρκειας 180 ημερών).

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ* Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωση αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος αθλητής θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19» με τους κωδικούς taxisnet.

Γ) Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

- Οι τοπικοί διοργανωτές – συνδιοργανωτές, Δήμος Αγίου Νικολάου – Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν και ο Α.Ο. Λασιθίου, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων, για τους αθλητές – αθλήτριες. Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Δείτε παρακάτω τις τελικές αφίσες της διοργάνωσης: