Faith Kipyegon: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. που «κρατάει» 40 χρόνια!

 Runbeat Team   17:12 03-08-2023  

Faith Kipyegon: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. που «κρατάει» 40 χρόνια!


Η Faith Kipyegon είναι δίχως αμφισβήτηση ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στον παγκόσμιο στίβο τους τελευταίους μήνες, αφού έχει καταφέρει το… ακατόρθωτο. Η Κενυάτισσα διανύει το διάστημα της καριέρας της, αφού μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, έχει καταφέρει να σπάσει τρία παγκόσμια ρεκόρ.

 

Η αθλήτρια έσπασε τα παγκόσμια ρεκόρ στα 1.500 μέτρα με 3:49.11 στην Φλωρεντία και στα 5.000 μέτρα με 14:05.20 στο Diamond League στο Παρίσι μέσα σε λίγες ημέρες μέσα στον Ιούνιο, ενώ παράλληλα κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και στο μίλι, στο Diamond League του Μονακό με 4:07.64 τον περασμένο Ιούλιο.

Faith Kipyegon: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. που «κρατάει» 40 χρόνια! runbeat.gr

Η Kipyegon θα πάει για… διπλό χρυσό μετάλλιο στα 1.500 και τα 5.000 μέτρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, και σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε και σε έναν πιθανό, μελλοντικό στόχο. Η δρομέας από την Κένυα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να… επιτεθεί στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800 μέτρα των γυναικών, το οποίο μάλιστα «κρατάει» εδώ και 40 χρόνια.

Η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην απόσταση είναι το 1:53.48 της Τσέχας Jarmila Kratochvílova, από τις 26 Ιουλίου 1983 στο Μόναχο και μέχρι και σήμερα δεν έχει καταρριφθεί.

 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Olympics.com, η Faith τόνισε «Δεν ξέρω… τα 800 μέτρα δεν είναι εύκολα, αλλά τα πάντα είναι πιθανά. Για τώρα, το… αφήνω στην Mary Moraa, είναι ικανή, ή στις Athing Mu και Keely Hodgkinson». Στη συνέχεια όμως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να γράψει ιστορία στην απόφαση εφόσον έρθει η ευκαιρία: «Είναι όλες ικανές να σπάσουν αυτό το ρεκόρ στα 800 μέτρα. Αλλά εάν έρθει η ευκαιρία και είμαι ικανή να δοκιμάσω, θα το εκτιμήσω».

Faith Kipyegon: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να «επιτεθεί» στο παγκόσμιο ρεκόρ στα 800μ. που «κρατάει» 40 χρόνια! runbeat.gr

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συμμετοχή της στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης, λέγοντας: «Δεν μπορώ να πάω εκεί ως μία απλή αθλήτρια, τώρα έχω τρία παγκόσμια ρεκόρ, περιμένουν πολλά από εμένα. Αλλά θα πάω στην Βουδαπέστη, θα είμαι ο εαυτός μου, θα τρέξω τους αγώνες μου και θα δούμε τι θα γίνει στην γραμμή του τερματισμού».