Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Μετά τις συζητήσεις ήρθε η ώρα των βραβεύσεων

 Runbeat Team   10:43 22-10-2022  

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία: Μετά τις συζητήσεις ήρθε η ώρα των βραβεύσεων


Ξεκίνησε χθες Παρασκευή 21/10 το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (EA) στο Ταλίν της Εσθονίας, ενώ για απόψε είναι προγραμματισμένο το γκαλά όπου θα αναδειχτούν και οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χρονιάς.

Μία εκδήλωση με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στους άνδρες υποψήφιος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου και στα ανερχόμενα αστέρια η Ελίνα Τζένγκο.

 

Στο συμβούλιο μετέχουν περισσότεροι από 200 αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών στίβου της Ευρώπης, ενώ κατά τη χθεσινή μέρα συζητήθηκαν αρκετά σημαντικά θέματα που αφορούν στον κλαστικό αθλητισμό.

Στα θέματα συζήτησης ήταν και τα νέα προγράμματα που τρέχουν και αφορούν στο Dynamic New Athletics (DNA) και το I Run Clean.

Το 2022, το DNA μπήκε για τα καλά στο πρόγραμμα των αγώνων με στόχο την εξέλιξη των νέων αθλητών και αθλητριών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα I Run Clean που στόχο έχει την εξάλειψη του ντόπινγκ.

Αναλύθηκε επίσης η στρατηγική που θα ακολουθηθεί για τους αγώνες τρεξίματος, αλλά και το πώς θα υπάρξει μεγαλύτερη προβολή του κλασικού αθλητισμού μέσα από μεταδόσεις, αλλά και διαδικτυακές συνδέσεις.

Η σημερινή μέρα θα είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένη σε συναντήσεις που αφορούν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα ή περιφερειακές ομάδες που σχετίζονται με Ομοσπονδίες-Μέλη – συμπεριλαμβανομένου του Φόρουμ Ηγετών των Ομοσπονδιών Μελών, της ετήσιας συνάντησης των Σκανδιναβικών Χωρών και της συνάντησης της Ένωσης Στίβου Μικρών Κρατών της Ευρώπης – ή οργανωτικών θεμάτων.

Όπως αναφέραμε, όμως και στο ξεκίνημα, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο γκαλά που είναι προγραμματισμένο για το βράδυ και κατά τη διάρκεια του οποίου θα βραβευτούν οι κορυφαίοι αθλητές και οι κορυφαίες αθλήτριες της σεζόν.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του ιστότοπου European Athletics και του καναλιού YouTube από τις 20:00.