Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων η Ε. Τσουπάκη: «Θα είναι μία απίστευτη εμπειρία για εμένα»

 Πάνος Κατσαρός   16:38 25-05-2022  

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μέτρων η Ε. Τσουπάκη: «Θα είναι μία απίστευτη εμπειρία για εμένα»


Η πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 10.000 μέτρα, Ειρήνη Τσουπάκη, θα αντιπροσωπεύσει μαζί με τον Μάριο Αναγνώστου την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000 μ. που θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου στο Πασέ της Γαλλίας.

 

Η Ελληνίδα δρομέας που τερμάτισε πρώτη με 35:37 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000 μέτρων που έγινε στις 7 Μαΐου στη Λαμία, μίλησε στο Runbeat ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης στη Γαλλία, αλλά και για την πρώτη της θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας.

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10.000 μέτρων η Ε. Τσουπάκη: «Θα είναι μία απίστευτη εμπειρία για εμένα» runbeat.gr

«Η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι κάτι που με ευχαριστεί ιδιαιτέρως. Είμαι σίγουρη πως θα ναι μια πολύ όμορφη διοργάνωση και απίστευτη εμπειρία για εμένα. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, καθώς οι αθλήτριες οι οποίες συμμετέχουν είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από ότι είμαι εγώ. Σκοπός μου όμως όπως πάντα είναι να ευχαριστηθώ την κούρσα και να ξεπεράσω τον μεγαλύτερο αντίπαλό μου, που δεν είναι άλλος από τον εαυτό μου» είπε στο Runbeat η Ειρήνη Τσουπάκη.





Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έλαβε μέρος και στο meeting της Καρλσρούης μαζί με τους Δημήτρη Τσάκαλο και Σέργιο Διακοστεφανή, τρέχοντας στα 5.000 μέτρα και τερματίζοντας στην 12η θέση με 16:35. Η Τσουπάκη πέτυχε ατομικό ρεκόρ και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 10.000 μέτρων η Ε. Τσουπάκη: «Θα είναι μία απίστευτη εμπειρία για εμένα» runbeat.gr

Οι Σέργιος Διακοστεφανής, Ειρήνη Τσουπάκη, Δημήτρης Τσάκαλος και Γιώργος Τσαλτάκης μετά από το meeting στην Καρσλούη, στην Χαϊδελβέργη

Αναφορικά με τη νίκη της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, η αθλήτρια του Γιώργου Τσαλτάκη σχολίασε πως της έλειπε η πρωτιά, την οποία και κατάφερε να πάρει: «Έχω αρκετές δεύτερες και τρίτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Μου έλειπε μια πρωτιά… Ήρθε σε μια μεταβατική για μένα περίοδο (λόγω δουλειάς) κάτι που με έκανε να ευχαριστηθώ ακόμη περισσότερο τη νίκη μου.

Τη μέρα της κούρσας συζητήσαμε με τον προπονητή μου, Γιώργο Τσαλτάκη, και αποφασίσαμε να μη δώσω το ρυθμό στην κούρσα. Τακτική η οποία με ευνόησε και μου έδωσε την πρώτη θέση».

Το ατομικό ρεκόρ της Ειρήνης Τσουπάκη στα 10.000 μέτρα είναι 34:51.