Έσπο 2023: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 60.73μ.

 Runbeat Team   19:45 16-07-2023  

Έσπο 2023: Πρωταθλήτρια Ευρώπης ξανά η Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 60.73μ.


Η Τζένγκο ξεκίνησε πολύ καλά και με βολή στα 56.45μ. βρέθηκε στην πρώτη θέση. Μετά τη δεύτερη άκυρη βολή της, ωστόσο, είδε δύο αθλήτριες (Tugi και Alanen) να την περνούν. Μπήκε αποφασιστικά στην 3η προσπάθειά της και με βολή στα 59.24μ. Βρέθηκε στην πρώτη θέση την οποία και δεν έχασε ξανά. Αντίθετα άφησε το καλύτερο για το τέλος...

 

Έχοντας δύο άκυρες στην 4η και 5η προσπάθεια και έχοντας εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία της βολή έστειλε το ακόντιο στα 60.73μ. και πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Εσθονή Gedly Tugi (57.62μ.) και το χάλκινο η Φιλανδή Anni-Linnea Alanen (56.67μ.).

«Το ήθελα αυτό το μετάλλιο»

Μετά τον αγώνα της η Ελίνα Τζένγκο επισήμανε πόσο πολύ ήθελε το συγκεκριμένο μετάλλιο. «Στον τελικό μπήκα αγχωμένη, σε αντίθεση με τον προκριματικό που ήμουν χαλαρή και βγήκε εύκολα μια καλή επίδοση. Το ήθελα αυτό το μετάλλιο και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο αν έκανα λάθη. Με τα δύο άλλα κορίτσια είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ήθελα όμως και μια βολή πάνω από τα 60,00 μ. δε μου έφταναν τα 59,00 μέτρα. Τώρα μπορώ να πάω να πιώ μπύρες» είπε η γελώντας η Τζένγκο και εξήγησε: «Έφυγε ένα βάρος, γιατί η χρονιά είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Σίγουρα ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι για τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Θεωρώ πως αν διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη που κάνω στη διάρκεια του αγώνα θα μπορέσω να ρίξω μακριά. Και η σημερινή βολή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη».