Έσπο 2023: Πρόκριση με πανελλήνιο ρεκόρ από την ομάδα 4Χ100μ. (vid)

 Runbeat Team   13:20 15-07-2023  

Έσπο 2023: Πρόκριση με πανελλήνιο ρεκόρ από την ομάδα 4Χ100μ. (vid)


Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα 4Χ100μ. στα προκριματικά του αγωνίσματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23.

Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Βασίλη Μυριανθόπουλο, Γιάννη Καριοφύλλη, Γιάννη Γρανιτσιώτη και Νίκο Παναγιωτόπουλο τερμάτισε σε 39.31 επίδοση που της δίνει τη δυνατότητα να ονειρεύεται ακόμα και το μετάλλιο.

Κάνοντας εξαιρετικές αλλαγές, η ελληνική ομάδα σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού βελτίωσαν το 39.92 που είχαν πετύχει οι Βροντινός, Γρανιτσιώτης, Μυριανθόπουλος και Παναγιωτόπουλος στη διάρκεια του μίτινγκ Δρόμεια στις 3 Ιουνίου.

 

Οι τέσσερις σπρίντερ πέτυχαν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που δεν προήρθε μόνο από την καλή προσωπική τους κατάσταση, αλλά από το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σχήμα (μαζί με τους αναπληρωματικούς) που δουλεύει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Μια ομάδα ισάξιων αθλητών που μαζί με τους προπονητές τους πέτυχαν να είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Ελλάδα ήταν νικήτρια στη σειρά της και προκρίθηκε στον τελικό με την τέταρτη επίδοση, αφού καλύτερους χρόνους είχαν οι Ολλανδία (38.88), Πολωνία (39.00) και Ιταλία (39.23).

Στη διάρκεια του προκριματικού έγιναν τρία εθνικά ρεκόρ, ενώ οι Ολλανδοί σημείωσαν την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

Δείτε την κούρσα της ελληνικής ομάδας