Επτά Ομοσπονδίες υπό παρακολούθηση για παραποίηση αποτελεσμάτων

 Runbeat Team   15:01 24-09-2022  

Επτά Ομοσπονδίες υπό παρακολούθηση για παραποίηση αποτελεσμάτων


Στο στόχαστρο της Μονάδας Ακεραιότητας Στίβου (AIU) έχουν μπει επτά ομοσπονδίες-μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, τα οποία κατηγορούνται για ύποπτα αποτελέσματα στους εγχώριους αγώνες τους.

Υπήρξαν 17 αναφορές για ύποπτα αποτελέσματα αγώνων κατά την περίοδο των προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάτι που ανάγκασε την AIU να κινηθεί και να θέσει τις Ομοσπονδίες που κατηγορούνται υπό παρακολούθηση.

Ουσιαστικά θα υπάρξει μία συνεργασία της του τμήματος διεξαγωγής αγώνων στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας με τις υπό εξέταση Ομοσπονδίες με απώτερο στόχο τη βελτίωση και τη μεταρρύθμιση των διαδικασιών αγώνων τους.

 

Η θέση τους στη Λίστα Παρακολούθησης θα επανεξετάζεται συνεχώς μέχρι να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει λόγος να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα.

Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Αρμενίας, της Γεωργίας, του Κιργιζιστάν, της Μολδαβίας, της Τουρκίας και του Ουζμπεκιστάν.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δε θα αναγνωρίσει αποτελέσματα που θα επιτευχθούν σε αγώνες που φιλοξενούνται σε αυτές τις Ομοσπονδίες, εκτός από τα ακόλουθα:

Επίσημα διεθνή ή περιφερειακά πρωταθλήματα

Μίτινγκς που συγκαταλέγονται στα Diamond League, Continental Tour, World Indoor Tour, World Race Walking Tour, World Combined Events Tour, World Cross Country Tour και World Athletics Label Road Races, αλλά και Εθνικά πρωταθλήματα, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις και υπόκεινται στην έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μάλιστα έχει το δικαίωμα να διορίσει έως και τρεις Διεθνείς Τεχνικούς Αξιωματούχους για να διασφαλίσει ότι αυτοί οι αγώνες διεξάγονται κατάλληλα, με έξοδα της Ομοσπονδίας Μέλους.

Οι προϋποθέσεις αυτές ισχύουν για τις παραπάνω Ομοσπονδίες Μέλη από χθες 23/09.