Επίσημα στο Λέβεν το 2025 το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Δρόμου

 Runbeat Team   18:35 26-06-2023  

Επίσημα στο Λέβεν το 2025 το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Δρόμου


Το 2025 αναμένεται μία ιστορική χρονιά για τους λάτρεις του τρεξίματος καθώς θα διεξαχθεί για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δρόμου, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο Λέβεν των Βρυξελλών.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ομάδων πραγματοποιήθηκε και η επίσημη ανάθεση στο Λέβεν για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί 12 και 13 Απριλίου 2025 σ’ έναν αγώνα που θα μετέχουν τόσο οι ελίτ δρομείς όσο και απλοί πολίτες.'

 

Είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις αγώνες. Έναν 10 χιλιομέτρων, έναν ημιμαραθώνιο και έναν μαραθώνιο. Οι κορυφαίοι δρομείς της Ευρώπης θα αγωνιστούν δίπλα στους ερασιτέχνες δρομείς με στόχο τα μεγάλα αστέρια να αγωνιστούν δίπλα στους θαυμαστές τους.

Μέχρι πρότινος ο πρωταθλητής Ευρώπης στον μαραθώνιο αναδεικνυόταν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως αυτό αλλάζει από το 2025 καθώς θα υπάρχει μία ξεχωριστή διοργάνωση για τους δρομείς.  

Προχθές βρέθηκε στη Σιλέσια αντιπροσωπεία από την Οργανωτική Επιτροπή του Λέβεν (LOC) και έγινε η επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.