Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή»

 Runbeat Team   10:45 28-03-2024  

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή»


Μία πολύ ενδιαφέρουσα επιμορφωτική ημερίδα έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης στο τέλος Απριλίου με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στον Αθλητισμό και στη Φυσική Αγωγή».

Την ευθύνη της ημερίδας έχει η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ηρακλείου (ΕΠΦΑΝΗ) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, την Αντιδημαρχία Αθλητισμού Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου/ ΑΕ ΟΤΑ και θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου.

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «στόχος της διημερίδας αυτής είναι η επιμόρφωση όλων όσων δραστηριοποιούνται στα πεδία της άθλησης, του fitness της αθλητικής απόδοσης και αποκατάστασης και στη Φυσική Αγωγή, σε θέματα αξιολόγησης της ανθρώπινης κίνησης και απόδοσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Η διημερίδα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος και οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και διαδικασίες μέτρησης της ισχύος σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα, τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη Φυσική Αγωγή, την ανάπτυξη προγραμμάτων λειτουργικής προπόνησης (Fuctional Training) και τη χρήση φορητού αναλυτή αερίων (VO2max) και γαλακτικού οξέως.

Στη διημερίδα η οποία θα υλοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο θα διδάξουν διακεκριμένοι καθηγητές από τα TΕΦΑA της χώρας μας, με πολύχρονη εμπειρία στο αντικείμενο αυτό».