Επικυρώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ του Kelvin Kiptum στον μαραθώνιο

 Runbeat Team   9:29 07-02-2024  

Επικυρώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ του Kelvin Kiptum στον μαραθώνιο


Το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Kelvin Kiptum στον μαραθώνιο, τρέχοντας 2:00:35 στο Σικάγο το 2023 επικυρώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία. Ο Κενυάτης έγινε ο γρηγορότερος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών στις 8 Οκτωβρίου του περασμένου έτους βελτιώνοντας το 2:01:09 που ήταν μέχρι πρότινος το παγκόσμιο ρεκόρ και ανήκε στον Eliud Kipchoge (Βερολίνο, 25 Σεπτεμβρίου 2022).

Ο Kiptum έχει εκφράσει την επιθυμία του να γίνει ο πρώτος που τρέχει μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες, σε επίσημο αγώνα, ενώ κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το… ταβάνι του καθώς δείχνει να έχει τρομερές δυνατότητες και πολλά χρόνια μπροστά του για να τις ανακαλύψει. Παράλληλα, επιθυμία όλης της δρομικής κοινότητας είναι να δούμε μία… μάχη Kiptum εναντίον Kipchoge στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

 

«Ήξερα ότι θα πήγαινα για ρεκόρ διαδρομής, αλλά όχι για παγκόσμιο. Είμαι τόσο χαρούμενος. Το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου, αλλά ήξερα ότι μία μέρα θα μπορούσα να το καταφέρω» είχε δηλώσει ο Kiptum για το ρεκόρ.