Επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες για Αττάλεια και Λίμα

 Runbeat Team   12:48 09-12-2023  

Επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες για Αττάλεια και Λίμα


Αρκετές αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που διεξήχθη στο Μονακό. Σε αγωνιστικό επίπεδο, εγκρίθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής ορισμένων σημαντικών διοργανώσεων του 2024 και οι τόποι φιλοξενίας τους που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα επιβεβαιώθηκε ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα βάδην ομάδων θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου στην Αττάλεια.

Επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20 θα φιλοξενηθεί στη Λίμα το διάστημα 27 με 31 Αυγούστου όπως ακριβώς και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U20 στο Ναϊρόμπι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα υπάρχουν αγώνες τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα τις πρώτες τέσσερις ημέρες και την τελευταία θα διεξαχθούν 13 τελικοί το απόγευμα.

 

Μπορείτε να δείτε το χρονοδιάγραμμα εδώ.

Από εκεί και πέρα, επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Σαν Ντιέγκο το 2025 και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Cross Country που θα διεξαχθεί στην Ταλαχάσε το 2026.

Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2025 και το δεύτερο στις 10 Ιανουαρίου 2026.

Πέραν των αγώνων που επιβεβαιώθηκαν υπήρξαν και άλλες σημαντικές αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το συμβούλιο αποφάσισε ότι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στις σκυταλοδρομίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα καθοριστούν κατά κύριο λόγο από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών που θα διεξαχθεί στις Μπαχάμες. Από τους αγώνες στις Μπαχάμες θα προκριθούν αυτόματα 14 ομάδες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ενώ οι οκτώ πρώτες θα έχουν ευνοϊκή τοποθέτηση στις λωρίδες των προκριματικών.

Από εκεί και πέρα, πήρε επίσημο χαρακτήρα η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στους αγώνες μικρής σκυταλοδρομίας. Ήταν μία παράμετρος που ίσχυσε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες διοργανώσεις.

Τέλος, στις μεγάλες διοργανώσεις, ο κορυφαίος κριτής θα έχει την εξουσία να αποκλείσει έναν αθλητή ή μία αθλήτρια που θα παραβιάσει στα τελευταία 100μ. τους κανόνες του βάδην ανεξάρτητα από το εάν έχει δεχτεί κόκκινη ή κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα.