Ένας χρόνος αποκλεισμού στην υπερμαραθωνοδρόμο που χρησιμοποίησε αυτοκίνητο σε αγώνα

 Runbeat Team   9:12 16-11-2023  

Ένας χρόνος αποκλεισμού στην υπερμαραθωνοδρόμο που χρησιμοποίησε αυτοκίνητο σε αγώνα


Εκτός αγώνων για ένα χρόνο θα μείνει η σκωτσέζα δρομέας υπερμαραθωνίου Joasia Zakrzewski καθώς τιμωρήθηκε από την πειθαρχική επιτροπή στίβου του Ηνωμένου Βασιλείου επειδή χρησιμοποίησε αυτοκίνητο σ' ένα κομμάτι του αγώνα 50 μιλίων GB Ultras Manchester .

Η Zakrzewski τερμάτισε τρίτη στον αγώνα που διεξήχθη στο Λίβερπουλ τον περασμένο Απρίλιο, όμως το μετάλλιο της ζητήθηκε πίσω καθώς κατόπιν του ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε αυτοκίνητο για περίπου 2,5 μίλια. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε από τις μετρήσεις του gps της καθώς βρέθηκε να έχει τρέξει ένα ολόκληρο μίλι μόλις σε ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα, δηλαδή 2,5 λεπτά γρηγορότερα από το τρέχον παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών.

 

Η ίδια υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο μετά από από έναν τραυματισμό της και με στόχο να μη συνεχίσει τον αγώνα της. Ωστόσο σύντομα συνήλθε και επανήλθε στον αγώνα τερματίζοντας τελικά τρίτη.

Πήρε κανονικά το μετάλλιο και δεν ανέφερε πουθενά ότι έτρεχε εκτός συναγωνισμού. Αυτή της η κίνηση οδήγησε στην τιμωρία της από την πειθαρχική επιτροπή.

Η Zakrzewski δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί σε κανέναν αγώνα που διοργανώνει η UK Athletic για ένα χρόνο.