Eliud Kipchoge: Ο δρόμος για τον μαραθώνιο του Τόκιο (Vid)

 Runbeat Team   19:48 09-02-2024  

Eliud Kipchoge: Ο δρόμος για τον μαραθώνιο του Τόκιο (Vid)


O Eliud Kipchoge προετοιμάζεται για τον πρώτο του μαραθώνιο μέσα στο 2024, καθώς θα τρέξει στις 3 Μαρτίου στο Τόκιο. Στο πρόσφατο βίντεο της NN Running Team, ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος εξιστορεί την πορεία του από τον περσυνό μαραθώνιο του Βερολίνου, ενώ παράλληλα μιλάει και για το Τόκιο και την κουλτούρα στην Ιαπωνία.

 

«Τον Σεπτέμβριο έλαβα μέρος στον μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου κέρδισα για πέμπτη φορά. Ήταν κάτι που γιόρτασα πολύ και ήταν καλό για την καριέρα μου, το να κερδίσω πέντε φορές στους δρόμους του Βερολίνου. Μετά το Βερολίνο ήθελα να σιγουρευτώ ότι μπορώ να αναρρώσω. Πήγα για τζόγκινγκ, έκανα μασάζ και έκανα ένα πραγματικό διάλειμμα, δίχως χωρίς τρέξιμο. Μετά ξεκίνησα ξανά» είπε αρχικά ο Kipchoge που στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Η πρώτη μου ανάμνηση είναι ότι οι Ιάπωνες αγαπούν το τρέξιμο, η κουλτούρα τους περιέχει το τρέξιμο και αγαπούν τους μαραθωνίους. Είναι μία καλή πόλη, μία πόλη μαραθωνίου. Ο πρώτος αγώνας μου στην Ιαπωνία ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου κέρδισα το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια υποσχέθηκα στους Ιάπωνες ότι θα επέστρεψα για τον μαραθώνιο του Τόκιο, γιατί δεν είχα τρέξει στο Τόκιο, είχα τρέξει στο Σαπόρο. Και τότε, επέστρεψα και νίκησα στον μαραθώνιο του Τόκιο. Ήταν ένα καλό event για εμένα και για τους φίλους μου στην Ιαπωνία. Ανυπομονώ να τρέξω γρήγορα ξανά και να το απολαύσω».