Ελίνα Τζένγκο: «Νομίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές φέτος»

 Νίκη Μηλιαράκη   10:25 08-03-2022  

Ελίνα Τζένγκο: «Νομίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές φέτος»


Θεωρείται το επόμενο μεγάλο όνομα του γυναικείου ακοντισμού στην Ελλάδα έχοντας στο παλμαρέ της τεράστιες επιτυχίες και δεν έχει κλείσει καν τα 20 της χρόνια. Η Ελίνα Τζένγκο πρωταγωνιστεί από την παιδική της ηλικία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η περυσινή χρονιά ολοκληρώθηκε με ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Κ20.

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά γι’ αυτήν καθώς στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (5/3) στο Ηράκλειο Κρήτης κατάφερε να στείλει το ακόντιό της στα 61.37μ., πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ (63.96μ.).  Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα που είχε ποτέ και αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

 

Απόλυτα ικανοποιημένη και η ίδια, δήλωσε στο runbeat.gr: «Ήταν πάρα πολύ καλό το ξεκίνημά μου, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με τον προπονητή μου. Το περιμέναμε γιατί πήγε πολύ καλά και η προετοιμασία μας οπότε όλα καλά».

Η Ελίνα Τζένγκο, όπως και όλοι οι αθλητές, πέρασε μία δύσκολη διετία λόγω του covid 19, όμως το γεγονός ότι άντεξε τη γεμίζει αισιοδοξία. «Το κυριότερο και το βασικότερο κομμάτι είναι η προετοιμασία. Τα δύο τελευταία χρόνια, με όλη την κατάσταση με τον covid, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας και τώρα πλέον που βρήκαμε τα πατήματά μας και μπήκαμε στις προηγούμενες ζωές μας, νομίζω ότι θα έρθουν καλύτερες στιγμές».

Αναφερόμενη στην περυσινή χρονιά θεωρεί ότι «ήταν μία περίεργη χρονιά το 2021. Δεν έκανα ένα καλό ξεκίνημα όπως έκανα φέτος, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να έχω και παράπονο καθώς έκλεισα τη χρονιά με δύο πολύ σημαντικά μετάλλια, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Μπορούσα να ρίξω ακόμα περισσότερα μέτρα, δε μας βγήκε, αλλά γι’ αυτό δουλεύουμε τώρα, να διορθώσουμε όλα μας τα λάθη και να βγάλουμε τις βολές που θέλουμε».

Η νεαρή ακοντίστρια είχε πάει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όχι μόνο ως το φαβορί για το χρυσό, αλλά και με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο αγώνας δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε με αποτέλεσμα να υπάρξει αρχικά μία απογοήτευση. Ερωτηθείς εάν ο τίτλος του φαβορί της πρόσθεσε περισσότερο βάρος στις πλάτες της επισήμανε ότι «μερικές φορές μπορεί να σε βαραίνει. Ο κόσμος δεν το κάνει από κακή πρόθεση. Μας αγαπάει και μας στηρίζει και περιμένει πάντα από εμάς τα καλύτερα πράγματα, αλλά αυτό μπορεί κάποιες φορές να γίνει πιεστικό γιατί θέλεις να αποδείξεις ότι όντως μπορείς να τα καταφέρεις και αυτό μπορεί να σε ρίξει και να σε σφίξει την ώρα του αγώνα. Αλλά εντάξει σου ανεβάζει και τη διάθεση ο κόσμος.

Στο παγκόσμιο είχαν γίνει διάφορα, είχα περάσει μία δηλητηρίαση και το βράδυ πριν τον αγώνα δεν ήμουν και πολύ καλά. Αυτό που με πείραξε είναι ότι οι βολές που έκανα δεν ήταν στα μέτρα μου και γι’ αυτό απογοητεύτηκα περισσότερο. Ήξερα ότι μπορώ να ρίξω ακόμα παραπάνω, ήξερα ότι μπορώ να διεκδικήσω εύκολα το χρυσό. Εντέλει δε βγήκε, όμως δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο γιατί η 2η θέση στον κόσμο δεν είναι και λίγο».

Όπως εξηγεί άλλωστε, «ήταν μία διδακτική και πολύ δύσκολη χρονιά. Θεωρώ ότι το γεγονός ότι αντέξαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια δείχνει το πόσο δυνατός είναι ο ελληνικός αθλητισμός. Είδαμε στο Κύπελλο ρίψεων ότι πολλά παιδιά πήγαν εξαιρετικά στο ξεκίνημά τους, όπως τα παιδιά στη σφύρα, στο ακόντιο και στη σφαίρα και θα τα πάμε πολύ καλά φέτος πιστεύω».

Όσο για τους δικούς της προσωπικούς στόχους τονίζει: «Θέλω να είμαι υγιής πάνω από όλα γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Προπόνηση γίνεται πολύ σκληρή οπότε και εγώ περιμένω από τον εαυτό μου τα καλύτερα. Σίγουρα θέλω ένα ατομικό ρεκόρ και προκρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις. Φέτος είμαι στην Κ23. Δεν κυνηγάω το Παγκόσμιο ρεκόρ ή βασικά εάν έρθει δε θα πω όχι. Αρχικά θέλω να πάω καλά στους αγώνες μου και ό,τι είναι να έρθει καλώς να έρθει».