«Έλαμψαν» οι αθλητές του στίβου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο

 Runbeat Team   10:57 22-02-2022  

«Έλαμψαν» οι αθλητές του στίβου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο


Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες έριξαν αυλαία προχθές Κυριακή στο Πεκίνο. Οι αθλητές και οι αθλήτριες που πήραν μέρος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.  Άλλοι κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και άλλοι όχι.

Ανάμεσα στους αγωνιζόμενους βρίσκονταν και αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε κάποιο άθλημα της Χειμερινής Ολυμπιάδας. Κάποιοι μάλιστα εκμεταλλευόμενοι το υπόβαθρο που απέκτησαν από τον κλασικό αθλητισμό κατάφεραν να διακριθούν.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βάθρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο ανέβηκε ο πρώην δεκαθλητής Thorsten Margis, ο οποίος κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο έλκηθρο και μάλιστα ήταν σημαιοφόρος για της Γερμανία στην προχθεσινή τελετή λήξης. Μετάλλιο κατέκτησε και η Jackie Narracott από την Αυστραλία στο skeleton, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως σπρίντερ και άλτης.

Πολλοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στους αγώνες φέτος, αλλά η Γερμανίδα σπρίντερ Alexandra Burghardt όχι μόνο επέστρεψε, αλλά ασχολήθηκε και με ένα εντελώς νέο άθλημα κατακτώντας ένα ασημένιο μετάλλιο στο Πεκίνο.

Η Burghardt έτρεξε στα 100μ. και στα 4x100μ. στο Τόκιο και παρόλο που ασχολήθηκε με το έλκηθρο μόλις τον Σεπτέμβριο κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Συνοδοιπόρος της και σε θέση πιλότου ήταν η Mariama Jamanka, η οποία είναι πρώην αθλήτρια δίσκου και σφυροβολίας. Μαζί με τις συμπατριώτισσές τους Laura Nolte και Deborah Levi κέρδισαν το χρυσό στο τετραπλό έλκηθρο, με την 23χρονη Nolte να γίνεται η νεότερη ποτέ πιλότος έλκηθρου που διεκδίκησε Ολυμπιακό τίτλο στη διοργάνωση.

«Νιώθουμε ότι πετάμε πάνω από το φεγγάρι», δήλωσε η η Burghardt μετά την κατάκτηση του μεταλλίου μαζί με την Jamanka. «Αυτό το μετάλλιο σημαίνει τόσα πολλά και για τις δυο μας. Ανταμειφθήκαμε για τη σκληρή δουλειά πολλών ετών και τη γενναία απόφασή μας να σχηματίσουμε ένα δίδυμο μόνο δύο μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Παρά την επιτυχία της στα χειμερινά σπορ, η σπρίντερ παραμένει προσηλωμένη στην καριέρα της στον στίβο. «Θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες αν θα τρέξω το εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (26-27 Φεβρουαρίου) ή όχι. Αλλά πρώτα θα το γιορτάσουμε», τόνισε.

Όπως η Burghardt και η Jamanka, η Nolte και η Levi έχουν επίσης και οι δύο παρελθόν στον στίβο. Η Nolte υπήρξε σπρίντερ και η Levi αγωνίστηκε σε εθνικό επίπεδο στα 100μ. Η τέταρτη πιλότος, Kim Kalicki, ήταν επίσης σπρίντερ, ενώ έχει δοκιμάσει και στο μήκος, ενώ και η αναπληρωματική Lisa Buckwitz είναι πρώην επταθλήτρια.

Παράλληλα η Αυστραλή πρώην αθλήτρια των 400 μέτρων με εμπόδια και σπρίντερ, Bree Walker, συμμετείχε στο διπλό έλκηθρο των γυναικών μαζί με την επταθλήτρια  Kiara Reddingius κατακτώντας την 5η θέση.

Η Αμερικανίδα σπρίντερ και άλτης στο ύψος, Kaysha Love αγωνίστηκε μαζί με την Kaillie Humphries στο διπλό έλκηθρο των γυναικών καταλαμβάνοντας την 7η θέση. Επίσης η Βρετανίδα Montell Douglas που αγωνίστηκε το 2008 στα 100μ. στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, επέστρεψε στην πρωτεύουσα της Κίνας για να αγωνιστεί στο διπλό έλκηθρο των γυναικών με πιλότο την Mica McNeill, πρώην δισκοβόλος. Εκτός από τις Douglas και McNeil, με τη βρετανική ομάδα αγωνίστηκαν επίσης η σφαιροβόλος Adele Nicoll και ο σπρίντερ Greg Cackett.