Ευρωπαϊκό ρεκόρ στο μίλι ο Ingebrigtsen, φανταστική στα 1.500 η ανίκητη Kipyegon στην 1η μέρα του τελικού των Diamond League (Vid)

 Runbeat Team   10:01 17-09-2023  

Ευρωπαϊκό ρεκόρ στο μίλι ο Ingebrigtsen, φανταστική στα 1.500 η ανίκητη Kipyegon στην 1η μέρα του τελικού των Diamond League (Vid)


Όπως αναμενόταν, οι εμφανίσεις των αθλητών στην πρώτη μέρα του τελικού του Diamond League που γίνεται στο Γιουτζίν ήταν πραγματικά εντυπωσιακές.

Στις εμφανίσεις που ξεχώρισαν συγκαταλέγεται σίγουρα εκείνη του Jacob Ingebrigtsen, ο οποίος τερμάτισε σε 3:43.73 στο μίλι κι έχασε για λίγο παραπάνω από μισό δευτερόλεπτο το Παγκόσμιο ρεκόρ του Hicham El Guerrouj, «γράφοντας» όμως νέο Ευρωπαϊκό ρεκόρ στην απόσταση. Επίσης, στον ίδιο αγώνα ξεχώρισα ο Reynold Cheruiyot που τερμάτισε τέταρτος με 3:48.06 σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στο μίλι.

 

Στα 1.500 μέτρα γυναικών η Faith Kipyegon έδειξε για ακόμα μια φορά ότι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση φτάνοντας στη νίκη με χρόνο 3:50.72 και χαρακτηριστική ευκολία σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλήτριες. Η επίδοση που σημείωσε στο Γιουτζίν για να κατακτήσει το διαμάντι είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο μετά το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα.

Στα 100 μέτρα των γυναικών είχαμε την έκπληξη, αφού η παγκόσμια πρωταθλήτρια Sha Carri Richardson έμεινε 4η με 10.80, με την Shericka Jackson να παίρνει το διαμάντι με 10.70. Έκπληξη είχαμε και στα 100μ. των ανδρών, με τον Noah Lyles να μένει δεύτερος με 9.85, πίσω από τον συμπατριώτη του Christian Coleman (9.83).

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις καλύτερες στιγμές: