Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και νέο ατομικό ρεκόρ οι στόχοι της Δεσπολλάρη για το 2024

 Runbeat Team   12:51 22-09-2023  

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και νέο ατομικό ρεκόρ οι στόχοι της Δεσπολλάρη για το 2024


Η Γεωργία Δεσπολλάρη είναι μία αθλήτρια που ξεχώρισε φέτος με τις επιδόσεις της. Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στην αθλήτρια φιλοξενώντας και δηλώσεις της όπου αναφέρεται τόσο στη φετινή σεζόν όσο και στους στόχους της στο μελλον.

Το αφιέρωμα αναφέρει τα εξής:

«Η Γεωργία Δεσπολλάρη δεν είναι νέα παρουσία στο χώρο του στίβου. Ωστόσο είναι μια αθλήτρια που τη φετινή χρονιά κατάφερε να ξεχωρίσει με τις εξαιρετικές της εμφανίσεις και να εξαργυρώσει στον αγωνιστικό χώρο τη σκληρή δουλειά.

Η 20χρονη (εδώ και λίγες ημέρες) αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στα 800 μ. και στάθηκε με μεγάλη αξιοπρέπεια σε όλους τους αγώνες της στη σεζόν. Με 2.02.31 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, συνολικά επτά κούρσες κάτω από 2.05 και τέσσερις κάτω από 2.04 έδειξε πως έχει κατακτήσει επιδόσεις που της επιτρέπουν να σκέφτεται ακόμη καλύτερους χρόνους το 2024.

 

Επιπλέον, οι εμφανίσεις της αθλήτριας φέτος το καλοκαίρι την βοήθησαν να πάρει μια απόφαση σχετικά με το μέλλον της στον αθλητισμό. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να δεσπόζουν στο πρόγραμμα του 2024 η 20χρονη αποφάσισε να αφήσει για φέτος το ποδόσφαιρο, με το οποίο ασχολήθηκε επαγγελματικά μέχρι και τον Απρίλιο, και να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στο στίβο.

“Το ποδόσφαιρο τέλος για φέτος. Η απόφαση τελικά ήρθε αρκετά εύκολα, ύστερα από τις εμφανίσεις του 2023. Μου λείπουν ήδη πολλά από το φετινό καλοκαίρι. Ήταν μοναδική εμπειρία όλα όσα έζησα. Έτρεξα με την ψυχή μου. Έχω πολύ όρεξη να συνεχίσω τη δουλειά και να κυνηγήσω ακόμη καλύτερες επιδόσεις“, είπε η νεαρή και συμπλήρωσε:

“Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, τελειώνοντας όλες τις υποχρεώσεις κατάλαβα πως τελικά ήμουν αρκετά κουρασμένη. Παράλληλα είχα και την ψυχολογική πίεση να καταφέρω να ανταπεξέλθω σε όλες τις υποχρεώσεις. Μετά τον Απρίλιο ευτυχώς τελείωσε το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να βγάλω τη χρονιά όπως θα ήθελα“.

Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επόμενη χρονιά θέτοντας υψηλά, αλλά συνάμα ρεαλιστικούς στόχους.

“Το 2024 έχει Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, καθώς θέλω να επικεντρωθώ σε αυτή τη διοργάνωση. Εννοείται πως αν έρθει η πρόκριση και στους Ολυμπιακούς θα είναι καλοδεχούμενη. Φέτος κατάφερα να δείξω μεγάλη σταθερότητα σε επιδόσεις στο 2.03. Όταν συμβαίνει αυτό τότε είναι πιο εύκολο να διεκδικείς ακόμη καλύτερους χρόνους. Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι διαρκώς“, είπε η Δεσπολλάρη που έχει την έκτη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Ποιες είναι όμως η κούρσες που σημάδεψαν την αθλήτρια το 2023;

“Ξεχωρίζω δύο κούρσες στη σεζόν. Σίγουρα τα Παπαφλέσσεια εκεί όπου αποφάσισα πρώτη φορά να πάω γρήγορα και βγήκε ένας πολύ καλός χρόνος το (2.04.54) και έπειτα η Σιλέσια. Εκεί η κούρσα ήταν φανταστική. Δε σκεφτόμουν τίποτα. Μπήκα να τρέξω και 500 μ. πριν τον τερματισμό έκανα την αντεπίθεση όπως είχαμε συμφωνήσει με τον προπονητή μου (σ.σ Μιχάλης Αναγνώστου)”.

Η Δεσπολλάρη κάνει το βασικό μέρος της προετοιμασίας της στην Αθήνα, ενώ το καλοκαίρι πέρασε αρκετό διάστημα στο Καρπενήσι. “Για την ώρα είμαστε Αθήνα. Πιθανότατα την πρώτη προετοιμασία θα την κάνουμε προς τα Χριστούγεννα. Πέρυσι ανεβήκαμε πολλές φορές στο προπονητικό κέντρο του Καρπενησίου και αυτό μας βοήθησε πολύ στο τελικό αποτέλεσμα”, κατέληξε. Η αθλήτρια αναμένεται να ξεκινήσει τη χρονιά με αγώνες στον κλειστό στίβο.

Αναλυτικά οι αγώνες της Δεσπολλάρη στον ανοιχτό στίβο

2.07.36 Διασυλλογικοί Αγώνες 14/5

2.04.54 Παπαφλέσσεια, Καλαμάτα 31/5

2.06.86 Εαρινοί Αγώνες, Σέρρες 11/6

2.02.31 Ευρωπαϊκό Ομάδων Χόρζοβ 24/6

2.04.53 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 Έσπο 13/7

2.04.14Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 Έσπο 14/7

2.03.70 Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κράλιεβο 22/7

2.03.65 Μίτινγκ, Λιεβέν 5/8

2.03.39 Μίτινγκ, Χουίζινγκεν 12/8