Δυνατός και ο αγώνας γυναικών στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου

 Runbeat Team   12:13 11-08-2022  

Δυνατός και ο αγώνας γυναικών στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου


Αρκετές σημαντικές δρομείς θα αγωνιστούν στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 6 Νοεμβρίου. Οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα τα ονόματα, ωστόσο, θεωρείται σίγουρο ότι η Κενυάτισσα Peres Jepchirchir θα υπερασπιστεί τον τίτλο της. Σε διάστημα εννέα μηνών, η Jepchirchir κέρδισε στη Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που καμία άλλη μαραθωνοδρόμος δεν έχει πετύχει στο παρελθόν. Παρούσα θα είναι και η Sara Hall, η οποία έκανε γνωστή τη συμμετοχή της με ανάρτησή της στα social media.

 

Όσον αφορά στον αντίστοιχο αγώνα των ανδρών, η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει για δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο είναι η συμμετοχή του τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη, Galen Rupp για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης και το δεύτερο είναι η απόφαση του πέντε φορές ολυμπιονίκη, Abdi Abdirahman, να τρέξει για τελευταία φορά τα 42.195 μέτρα.

Ο 36χρονος Rupp και ο 45χρονος Abdirahman είναι μέρος μιας ελίτ δρομέων που θα αγωνιστούν στη Νέα Υόρκη καθώς παρόντες θα είναι και ο περυσινής νικητής, Albert Korir από την Κένυα, ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου της Βοστώνης Evans Chebet, ο Ολλανδός «ασημένιος» Ολυμπιονίκης Abdi Nageeye και ο νικητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου το 2020, Shura Kitata.

 

Ο Eliud Kipchoge αποφάσισε να μην αγωνιστεί στη Νέα Υόρκη καθώς έχει εστιάσει την προσοχή του στον Μαραθώνιο του Βερολίνου που είναι προγραμματισμένος στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο Rupp κέρδισε τον Μαραθώνιο του Σικάγο το 2017 και κατετάγη δεύτερος στη Βοστώνη την ίδια χρονιά, όπως και πέρυσι στο Σικάγο, ενώ κέρδισε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016. Ο τελευταίος Αμερικανός που κέρδισε στη Νέα Υόρκη ήταν ο Meb Keflezighi το 2009.