Διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια»: Καλές επιδόσεις παρά το δυνατό άνεμο στη Βάρη

 Runbeat Team   8:49 03-06-2022  

Διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια»: Καλές επιδόσεις παρά το δυνατό άνεμο στη Βάρη


Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» στη Βάρη παρά το δυνατό άνεμο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών.

Από ελληνικής πλευράς ξεχώρισε η παρουσία της Ραφαέλας Σπανουδάκη και της Άρτεμις Αναστασίου στα 200μ. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ίντα Κάρστοφ (Νορβηγία) με το εντυπωσιακό 22.76 (1,8) επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η Σπανουδάκη τερμάτισε δεύτερη με 23.24 (1,8) και νέο φετινό ρεκόρ, σε μια κούρσα όπου λόγω δυνατής κράμπας στο γαστροκνήμιο αναγκάστηκε να χαλαρώσει στα τελευταία μέτρα κι έτσι έχασε την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη και το ατομικό της (23.11) ρεκόρ.

 

Όπως είπε μετά τον αγώνα της: «Είχα όλη ημέρα κράμπες. Ένιωσα ένα έντομο σφίξιμο στα τελευταία μέτρα κι έτσι μάζεψα την κούρσα για να μην το επιβαρύνω. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό, γιατί αύριο (σ.σ. σήμερα) αναχωρούμε για το Βαλκανικό κι έχουμε μια δυνατή ομάδα με πολλές προοπτικές».

Πολύ καλή ήταν η παρουσία και της Άρτεμις Αναστασίου, που με 23.32 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, αφού έκανα και πάλι ατομικό ρεκόρ και σε αυτό βοήθησε ο συναγωνισμός που είχε η κούρσα. Στόχος μου είναι να βρεθώ στο ράνκινγκ για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου», είπε η αθλήτρια, που είχε ρεκόρ 23.35 από τα Παπαφλέσσεια, ενώ χθες έτρεξε 100μ. στο Γκαλά της Φιλοθέης.

Η Δήμητρα Γναφάκη λίγα 24ωρα από το σπουδαίο ρεκόρ στα 400μ. εμπ. στο μίτινγκ Βενιζέλεια - Χανιά και το 56.67, τερμάτισε χθες στα Δρόμεια στη Βάρη σε 57.226 και κατέλαβε την δεύτερη θέση πίσω από την Αμαλία Χάμιλντ Λούελ (Νορβηγία), που τερμάτισε σε 56.77.

Καλή εμφάνιση έκανε και η Ανδριάνα Φέρρα, που μέσα σε λίγες ημέρες έτρεξε για δεύτερη φορά τα 400 μ. κάτω από τα 54.00. Η αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου τερμάτισε πρώτη σε 53.83, κάνοντας μια σχετικά συντηρητική κούρσα, επηρεασμένη από τον άνεμο που επικρατούσε τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Νίκος Εμπέογλου ήταν γρήγορος στα 200 μέτρα τερματίζοντας σε 21.03 (1,9), χρόνος που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ (21.24 το προηγούμενο), ενώ έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να δει επιδόσεις κάτω από τα 21.00. Ο Εμπέογλου ήταν δεύτερος στην κατάταξη των 200 μ., νικητής αναδείχθηκε ο Σίμον Χάνσεν (Δανία) με 20.71 (2,4). Ο Παναγιώτης Τριβυζάς κατέλαβε την πέμπτη θέση στο σύνολο με 21.21 (2,4), ωστόσο δεν ήταν όσο καλά θα ήθελε λόγω γαστρεντερίτιδας, που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες.

Η Αναΐς Καραγιάννη τερμάτισε στη δεύτερη θέση στα 100 μ. εμπ. με 13.12 (2,6), πίσω από την Τουρκάλα Σεβάλ Αγιάζ (13,10), κάνοντας πολύ καλή κούρσα, καθώς ήταν ιδιαίτερα δυναμική στα τελευταία μέτρα.

Με δυνατό ευνοϊκό άνεμο έγινε η κούρσα των 100 μ. των ανδρών, εκεί όπου ο Γιάννης Νυφαντόπουλος και ο Κώστας Ζήκος είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν για μία ακόμη φορά. Ο Ζήκος τερμάτισε σε 10.34 (3,0) και κατέλαβε την έβδομη θέση στο σύνολο με τον Νυφαντόπουλο να ακολουθεί με 10.37 (3,). Νικητής στα 100 μ. ήταν ο Φρέντερικ Σου- Νίελσεν (Νορβηγία) με 10.26 (3,0).

Ο Κώστας Δουβαλίδης προσπαθεί μέσα από τις κούρσες να βρει το ρυθμό του, σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες για εκείνον. Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε σε 13.82 (2,9), επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση. «Όταν ο αέρας είναι πολύ ευνοϊκός είναι ότι χειρότερο, καθώς είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, ειδικά όταν είσαι σε μια περίοδο που δεν είναι όσο καλά θέλεις, όπως είμαι εγώ αυτή την εποχών. Μου λείπει η προπόνηση και η ταχύτητα. Έκανα πολλά τεχνικά λάθη, γενικά είναι μια δύσκολη χρονιά, ωστόσο θα το παλέψουμε», είπε ο Δουβαλίδης, που χρειάζεται καθημερινά να μεταβαίνει από την Δράμα στην Καβάλα, προκειμένου να κάνει την προετοιμασία του, καθώς το στάδιο στην πόλη του είναι σε διαδικασία ανακατασκευής εδώ και πολύ καιρό.

Καλή ήταν η παρουσία της νεανικής ομάδας 4Χ100 μ. των ανδρών, που αποτελείται με τους Βασίλη Μυριανθόπουλο, Νικόλα Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Καριοφύλλη και Θοδωρή Βροντινό. Οι τέσσερις σπρίντερ, που ανήκουν στην κατηγορία Κ23 και προετοιμάζονται στην ουσία για το Ευρωπαϊκό Κ23 του επόμενου χρόνου, τερμάτισαν σε 40.36 και κατέλαβαν την 5η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα Δρόμεια