Diamond Leugue: Κόντρα στις κορυφαίες η Τζένγκο αύριο στις Βρυξέλλες

 Runbeat Team   10:44 01-09-2022  

Diamond Leugue: Κόντρα στις κορυφαίες η Τζένγκο αύριο στις Βρυξέλλες


Ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες στίβου θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να αγωνιστούν στο Allianz Memorial Van Damme αύριο Παρασκευή 2/9 καθώς η βελγική πρωτεύουσα φιλοξενεί την τελευταία ευκαιρία για πόντους στο Wanda Diamond League 2022, ενόψει του τελικού της σειράς την επόμενη εβδομάδα στη Ζυρίχη.

 

Πολλές από τις θέσεις πρόκρισης για τον τελικό έχουν ήδη κριθεί μετά και το Diamond League στη Λοζάνης και το Μονακό, ωστόσο, στο αυριανό αγωνιστικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 14 αγωνίσματα με την παρουσία πολλών παγκόσμιων αστέρων του κλασικού αθλητισμού.

Παρούσα θα είναι και η Ελίνα Τζένγκο, η οποία θα δώσει τον πρώτο της αγώνα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα έχει να αντιμετωπίσει τις καλύτερες ακοντίστριες του κόσμου καθώς παρούσα θα είναι η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Kelsey-Lee Barber, η «ασημένια» πρωταθλήτρια, Kara Winger και η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια, Haruka Kitaguchi. Παρούσα θα είναι και η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης, η έφηβη Adriana Vilagos καθώς και η ακούραστη κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Babora Spotakova.

Από εκεί και πέρα η παρουσία των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών προμηνύει μεγάλο ανταγωνισμό και καλές επιδόσεις και στα 14 αγωνίσματα που θα διεξαχθούν.

Το πρόγραμμα του Diamond League στις Βρυξέλλες