Δεύτερος ο Τεντόγλου στη Λοζάνη, ένατες Τζένγκο και Στεφανίδη

 Runbeat Team   23:01 30-06-2023  

Δεύτερος ο Τεντόγλου στη Λοζάνη, ένατες Τζένγκο και Στεφανίδη


Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος στο Diamond League της Λοζάνης. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε καλύτερο άλμα στα 8.07μ. Την πρώτη θέση κατέλαβε ο LaQuanαπό τις Μπαχάμες με 8.11μ. και τρίτος ο Yuki Hashiokaαπό την Ιαπωνία με 7.98μ.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε με άλμα στα 8.05μ., ακολούθησε το 8.07μ., ενώ στη συνέχεια είχε 7.97μ., 8.05μ. και 7.83μ. Οι τρεις πρώτοι είχαν και μία τελευταία έκτη προσπάθεια, όμως ο Έλληνας σταρ πάτησε πολύ πίσω και έμεινε στα 7.91μ. και τη 2η θέση.

 

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή παρουσία του Τεντόγλου σε Diamond League μετά από τις συμμετοχές του σε Παρίσι και Όσλο. Η επόμενη παρουσία του έχει προγραμματιστεί επί ελληνικού εδάφους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου που θα γίνει 8 με 9 Ιουλίου.

Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε τον κύκλο αγώνων στο εξωτερικό με τη συμμετοχή στη Λοζάνη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού κατέλαβε την ένατη θέση με βολή στα 57,71μ., ενώ ήταν άκυρη στις δύο άλλες προσπάθειες της. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Mackenzie Little με 65,70μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη η Haruka Kitaguchi με 63,34 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Lina Muze με 62,58 μέτρα. Η Τζένγκο θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την ένατη θέση στο μίτινγκ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,41 μ., ενώ το ίδιο συνέβη και με τα 4,51 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Επόμενος αγώνας για την Στεφανίδη θα είναι στον Βόλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Νικήτρια ήταν η Katie Moonπου πέWilma Murtoρασε τα 4.82μ., ενώ ακολούθησε η με 4.77μ. Και τρίτη η Eliza McCartney με 4.71μ.