Δεκάδες αστέρες του στίβου θα… παρελάσουν στα μίτινγκ κλειστού στίβου της Ευρώπης

 Runbeat Team   12:02 18-01-2024  

Δεκάδες αστέρες του στίβου θα… παρελάσουν στα μίτινγκ κλειστού στίβου της Ευρώπης


Το προσεχές Σάββατο 20 Ιανουαρίου θα ανοίξει η αυλαία των μίτινγκ κλειστού στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Το Ντόρτμουντ είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει την πρώτη από τις 16 συναντήσεις World Athletics Indoor Tour Silver and Bronze που θα φιλοξενηθούν στην Ευρώπη και όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα υπάρχει απευθείας μετάδοση και από τα δικά της κανάλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 20/1 θα διεξαχθεί η «χάλκινη» συνάντηση το Ντόρτμουντ όπου θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση με την παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ, της Ραφαέλας Σπανουδάκη στα 60μ. και του Κώστα Δουβαλίδη στα 60μ. εμπ.

 

Από τα προγραμματισμένα μίτινγκ ο Μίλτος Τεντόγλου έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο Meeting de Paris Indoor που θα διεξαχθεί στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ θα κάνει ντεμπούτο στον κλειστό στίβο στην Οστράβα στις 30 Ιανουαρίου.

Αρκετοί είναι οι Ευρωπαίοι αστέρες που έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε ένα από τα «ασημένια» ή «χάλκινα» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πιο συγκεκριμένα η Malaika Mihambo θα βρεθεί απέναντι στην Maryna Bekh-Romanchuk στο μήκος το προσεχές Σάββατο στο Ντόρτμουντ, ενώ στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστεί ο Ιταλός Samuele Ceccarelli  στα 60 μέτρα, ενώ εκτός από τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ θα αγωνιστεί και ο Νορβηγός Pal Haugen Lillefosse.

Η παρουσία των Bob Bertemes (σφαιροβολία) και Patrizia Van der Weken (60m) ξεχωρίζει στο CMCM Indoor Meeting στο Λουξεμβούργο που διεξάγεται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Ο Ελβετός «ασημένιος» πρωταθλητής Ευρώπης στο δέκαθλο, Simon Ehammer, θα στοχεύσει την τρίτη του νίκη στο έπταθλο στη συνάντηση X-Athletics στο Aubiere στις 27-28 Ιανουαρίου. Μαζί του αγωνιστούν ο Γάλλος Makenson Gletty, ενώ στο πένταθλο ξεχωρίζει η παρουσία της «χάλκινης» παγκόσμιας πρωταθλήτριας του έπταθλου το 2019, Verena Mayr από την Αυστρία.

Ο Ιταλός πρωταθλητής του Diamond League Andy Diaz επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο  τριπλούν στο Meeting Miramas Metropole στις 2 Φεβρουαρίου, ενώ ο Αιθίοπας Ολυμπιονίκης στα 10.000 μέτρα, Selemon Barega, θα αγωνιστεί στα 1500μ.

Εκτός από τον Μιλτιάδη Τεντόγλου στο de Paris Indoor στις 11 Φεβρουαρίου θα αγωνιστούν και οι Reetta Hurske, Samuele Ceccarelli και Jason Joseph.

Το Banskobystricka Latka είναι πάντα ένα από τα μίτινγκ που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον σπουδαίων αθλητών. Φέτος παρών θα είναι σίγουρα ο άλτης του ύψους Mutaz Essa Barshim από το Κατάρ.

Από το γυναικείο πεδίο ξεχωρίζει η παρουσία της Eleanor Patterson από την Αυστραλία, καθώς και των Angelina Topic, Iryna Herashchenko και Morgan Lake.

Στο αγώνισμα της σφαιροβολίας θα πέσουν τα φώτα στο Hvezdy v Nehvizdich στο Nehvizdy στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο Ιταλός «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής, Leonardo Fabbri, θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο κάτοχο του ρεκόρ, Tomas Stanek και τον Νιγηριανό Chuk Enekwechi, ενώ στις γυναίκες η Ολλανδή Jessica Schilder θα αντιμετωπίσει τη Σουηδή Fanny Roos.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού και ανοικτού στίβου, η Φιλανδή Wilma Murto θα αγωνιστεί στο Perche Elite Tour στη Ρουέν στις 24 Φεβρουαρίου.

Το πλήρες πρόγραμμα των World Athletics Indoor Tour Silver, Bronze και Challenger στην Ευρώπη ΕΔΩ.