Βραβεύσεις και αγώνες στη Ρόδο από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου

 Runbeat Team   12:50 07-05-2022  

Βραβεύσεις και αγώνες στη Ρόδο από την ΕΑΣ Δωδεκανήσου


Εορταστικό χαρακτήρα θα έχουν οι αναπτυξιακοί Διασυλλογικοί Αγώνες στίβου κατηγορίας Κ18 στα Δωδεκάνησα καθώς οι διοργανωτές θα τα συνδυάσουν με τα βραβεία των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2021 και όχι μόνο.

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σήμερα και αύριο στη Ρόδο, όμως στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα θα στηθεί μία μικρή γιορτή όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές.

 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου συνδιοργανώνει με τον ΔΟΠΑΡ του Δήμου Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την πιο σπουδαία αγωνιστική εκδήλωση του Δωδεκανησιακού Στίβου για το 2022 στη Ρόδο το σαββατοκύριακο (7-8Μαΐου) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλλιπάτειρα.

Και αυτό γιατί στην εκδήλωση αυτή θα συμπεριληφθούν, παράλληλα με τους Διασυλλογικούς Αγώνες των κατηγοριών Κ18 και Κ14 (ριπτικό τέτραθλο για τον όμιλο Ρόδου), και οι απονομές των τιμητικών βραβείων στους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2021.

 Εκτός των παραπάνω γεγονότων όμως στο πρόγραμμα του Σαββάτου (7/05) η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ενέταξε και μια οφειλόμενη τιμητική διάκριση στον κορυφαίο Δωδεκανήσιο αθλητή που πέρασε στα κατάστιχα της νεότερης αθλητικής ιστορίας της Δωδεκανήσου στις μεγάλες και μεσαίες αποστάσεις (Μαραθώνιος, 5.000μ, 1.500μ), τον Γιάννη Βιρβίλη με καταγωγή το νησί της Λέρου!

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου έχει προσκαλέσει τον Γιάννη Βιρβίλλη, που ζει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, να παραστεί στους αγώνες το απόγευμα του Σαββάτου, για την απονομή της τιμητικής πλακέτας, αλλά και για να παρακολουθήσει τους αγώνες της νέας γενιάς του Δωδεκανησιακού στίβου.

Οι φίλαθλοι, αλλά και οι νέοι αθλητές του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν θρύλο του Δωδεκανησιακού στίβου που είχε καταρρίψει 5 φορές Πανελλήνια Ρεκόρ (1 φορά στα 1500 μ., 3 φορές στα 5.000 μ. και 1 φορά στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου).

Ήταν Πανελληνιονίκης, κάτοχος Πανελληνίων επιδόσεων, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης στους Μεσογειακούς της Τύνιδας και της Σμύρνης και έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του Μεξικού.

Θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες και στα 3 πρώτα Αθλητικά Σωματεία της Δωδεκανήσου που είχαν την καλύτερη κατάταξη την περασμένη Αθλητική χρονιά.

Τέλος, να υπενθυμίζουμε ότι οι αγώνες αυτοί είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του ΣΕΓΑΣ, του συμπατριώτη μας Βασίλη Σεβαστή, που "έφυγε"από την ζωή πριν ένα και πλέον χρόνο (8/04/2021).

 Οι αγώνες αυτοί υποστηρίζονται, όπως κάθε χρόνο, από τους θεσμικούς μας χρορηγούς: τον ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου (κάλυψη της φιλοξενίας), την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (κάλυψη της μετακίνησης), καθώς και τις Ναυτιλιακές Εταιρίες BLUESTAR και DODEKANISOS SEAWAYS.

Χορηγός προβολής το τυπογραφείο του Νίκου Χ"καλημερη και η τεχνική υποστήριξη από την εταιρεία COPY EXPERTS. Σας περιμένουμε στο ΔΑΚ Καλλιοπάτειρα το σαββατοκύριακο (7-8/05) σε μια όμορφη αθλητική γιορτή».