Αύριο το βράδυ ο εορταστικός αγώνας 5χλμ στο Αγρίνιο

 Runbeat Team   9:33 28-12-2021  

Αύριο το βράδυ ο εορταστικός αγώνας 5χλμ στο Αγρίνιο


Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο Αγρίνιο καθώς έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 29/12 αγώνας δρόμου απόστασης 5χλμ για μικρούς και μεγάλους αρκεί να είναι ντυμένοι Άη Βασίλιδες και να έχουν εορταστική διάθεση.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και την ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.

 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7μ.μ. από την πλατεία Δημοκρατίας, ενώ οι αγωνιζόμενοι θα κατανεμηθούν σε blocks, τηρώντας τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ μεταξύ των, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. H διάταξη των blocks ορίζεται επί της κεντρικής πλατείας Αγρινίου (αρχές Μπαΐμπα) με διαστάσεις πλάτους 5μ. και μήκους 100μ. (σχεδιάγραμμα runners safe positioning).

Στην αφετηρία του αγώνα όλοι οι αθλητές-δρομείς θα φοράνε προστατευτική μάσκα την οποία θα αφαιρούν μόλις περνάνε την γραμμή εκκίνησης. Θα γίνει παράλληλα και αγώνας 1χλμ για παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα των 5χλμ θα λάβει μέρος και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κωπηλασίας, Αγγελική Γκρέμου, ενώ θα τιμηθεί ο Αγρινιώτης υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η 5η ΕΜΑΚ θα πραγματοποιήσει επίδειξη με καταρρίχηση rappel σαν Άγιοι Βασίληδες και θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά.