Αυθεντικός Μαραθώνιος: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όσους τρέξουν στα 5 χλμ.

 Runbeat Team   9:30 11-11-2021  

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όσους τρέξουν στα 5 χλμ.


Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τους δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπως τις έχουν δημοσιεύσει οι διοργανωτές.

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο ενότητες (Α & Β) Η ώρα εκκίνησης θα είναι στις 08:00' και 9:00' το πρωί της Κυριακής. 

Αγώνας 5χλμ Α: Ώρα Εκκίνησης 08:00πμ

Αγώνας 5χλμ Β: Ώρα Εκκίνησης 09.00πμ

Η όδευση της διαδρομή είναι η ακόλουθη: Λεωφ. Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Ρήγα Φεραίου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Βασ. Σοφίας, αναστροφή επί της Βασ. Σοφίας - διασταύρωση ΝΙΜΙΤΣ, Βασ. Σοφίας (μπροστά από το Hilton), Ηρώδου Αττικού, είσοδος στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου – Είσοδος στο Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμός τρέχοντας πάνω στους διαδρόμους του Σταδίου στην αριστερή πλευρά.

 

Και οι δύο αυτοί αγώνες είναι ξεχωριστοί και οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με το bib number που έλαβαν για τον αγώνα και στην ενότητα της εγγραφής τους. Η αυθαίρετη αλλαγή αγώνα από εκείνον της εγγραφής του επιφέρει την ακύρωση του αθλητή. Σε τυχόν επιθυμία συμμετοχής και στους δύο αγώνες απαιτείται εγγραφή και για τους δύο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ


ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:

- Τον αριθμό συμμετοχής και τις παραμάνες (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό συμμετοχής),

- Τον ειδικό πλαστικό σάκο για τα ρούχα, στον οποίο θα πρέπει να έχει κολληθεί το αυτοκόλλητο χαρτί με τον αριθμό συμμετοχής του δρομέα με τρόπο που αυτός να είναι ευκρινής.

- 2 τουλάχιστον προστατευτικές μάσκες που θα χρησιμοποιηθούν στον χώρο του στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνηση.

 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ


Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν με δική τους ευθύνη στο χώρο εκκίνησης του αγώνα. Χρησιμοποιήστε το Μετρό για την απρόσκοπτη μετάβασή σας στον χώρο της αφετηρίας και αποφύγετε το αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι, οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα, τουλάχιστον 45’ πριν από την έναρξη του Αγώνα, δηλαδή:

οι δρομείς του Α’ Αγώνας Δρόμου 5χλμ: στις 07:15'  και

οι δρομείς του Β’ Αγώνας Δρόμου 5χλμ: στις 08:15'

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 θα ισχύει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας και μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο από τις 05:00' έως τις 17:30'.

 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ


Προσέλευση/Άφιξη συμμετεχόντων στους χώρους εκκίνησης (Λεωφόρος Αμαλίας, μπροστά στο Μέγαρο Μποδοσάκη)

- Η προσέλευση των συμμετεχόντων θα γίνει από όλους τους περιμετρικούς των αγωνιστικών εκδηλώσεων σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις / προτροπή / καθοδήγηση, από τις 06:30πμ έως τις 08:30πμ το αργότερο.

- Η πρώτη ομάδα, πλήθους 50% των συμμετεχόντων/δρομέων, θα κληθούν να προσέλθουν στο χώρο της εκκίνησης του αγώνα το διάστημα από τις 30πμ έως τις 07.30πμ χρησιμοποιώντας τους σταθμούς Μετρό “Ευαγγελισμός” – “Πανεπιστήμιο” – «Σύνταγμα”.

- Η δεύτερη ομάδα του υπολοίπου 50% των συμμετεχόντων/δρομέων, θα κληθούν να προσέλθουν στο χώρο της εκκίνησης από τις 30πμ έως τις 08.30πμ χρησιμοποιώντας τους σταθμούς Μετρό “Σύνταγμα” – “Μοναστηράκι“ - “Ακρόπολη“.

 ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ


Οι δρομείς μπορούν να προθερμαίνονται επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας στο ύψος της Πύλης του Αδριανού, πίσω από τον χώρο εκκίνησης. Δεν θα επιτρέπεται η προθέρμανση μπροστά από τη γραμμή εκκίνησης.

- Σύσταση προς όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις Ασφαλής Θέση Εκκίνησης Δρομέα (Α.Θ.Ε.Δ.). Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει επαρκής αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία στα blocks προς την εκκίνηση.

- Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων (σε ειδικές πλαστικές τσάντες που θα διαθέσει η διοργάνωση σε όλους τους συμμετέχοντες) θα γίνει σε δύο διαφορετικούς χώρους με βάση την ώρα άφιξης των δρομέων στο χώρο της εκκίνησης και του block (θέση) εκκίνησης, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα, οι δρομείς οι οποίοι έχουν ώρα προσέλευσης:

 06.30πμ - 07.30πμ, θα έχουν δυνατότητα να παραδώσουν τα ρούχα τους στον ειδικά διαμορφωμένο, περιμετρικό χώρο που ορίζεται στην πλαϊνή και πίσω πλευρά του Ζάππειου Μεγάρου (προς την οδό Αμαλίας).

 07.30πμ - 08.30πμ, θα μπορούν να παραδώσουν τα ρούχα τους στο ειδικό χώρο στην έξοδο του Ζαππείου Μεγάρου προς τη Λεωφόρο Β. Όλγας («Φυτώριο»). Η διευθέτηση αυτή ορίζεται προκειμένου να δημιουργηθεί άνεση στην είσοδο και έξοδο από την αλέα του Ζαππείου.

 

- Κατά τη διάρκεια του χρόνου προθέρμανσης/αναμονής θα πραγματοποιείται ηχητική σύσταση προς τους δρομείς που το επιθυμούν να προθερμαίνονται ατομικά (τρέξιμο, ασκήσεις ευλυγισίας, κλπ.) στους χώρους πίσω από την εκκίνηση, αποφεύγοντας να τρέχουν σε ομάδες και αποφεύγοντας σημεία που παρατηρείται συγχρωτισμός δρομέων ή συνοδών προσώπων.

- Σύσταση – οδηγία προς στους δρομείς να μην έχουν μαζί τους κατά την άφιξη τους και γενικά την παραμονή τους στους χώρους των αγώνων συνοδευτικά πρόσωπα – θεατές.

 

Τοποθέτηση στην Εκκίνηση – Διαδικασία Εκκίνησης

 

Οι δρομείς κάθε Αγώνα και 5χλμ (Α & Β) θα κατανεμηθούν σε διαφορετικά blocks, το κάθε ένα από τα οποία θα έχει διάσταση 1.000τμ και θα περιλαμβάνει περίπου 500 άτομα ως τελική συμμετοχή. H διάταξη των blocks εκκίνησης ορίζεται κατά μήκος της ευθείας επί της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας (στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη), με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.

Κάθε block θα έχει μήκος περίπου 100μ προκειμένου να επιτρέπει στους δρομείς να τηρούν τον κανόνα της ασφαλούς απόστασης 1,5μ. μεταξύ των σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. Σημειώνεται ότι το πλάτος του κάθε block καθορίζεται στα 12μ.

Όταν οι δρομείς εισέλθουν στο 1-2 block της εκκίνησης, θα τοποθετούνται - με βάση τον κανόνα του 1,5μ. ασφαλούς απόστασης - σε συγκεκριμένες σειρές των 9 ατόμων εκάστη. Στο block εκκίνησης θα υπάρχει σαφής οδηγία για την (υποχρεωτική) θέση/στάση αναμονής εκκίνησης κάθε δρομέα, όπως αυτή ορίζεται στο Σχεδιάγραμμα: runners’ safe positioning, με τη προσδιορισμένη Ασφαλή Θέση Εκκίνησης Δρομέα (Α.Θ.Ε.Δ.).

Οι δρομείς θα εισέρχονται στο χώρο του block, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί με βάση το παρακάτω χρονοδιάγραμμα:

Αγώνας 5χλμ ΑΜέχρι τις 07.45πμ

Αγώνας 5χλμ Β: Μέχρι τις 08.45πμ

Οι συμμετέχοντες σε κάθε block και σε κάθε σειρά καθορίζονται εκ των προτέρων ονομαστικά από το σύστημα χρονομέτρησης και φέρουν ονομαστικοποιημένο chip επί του αριθμού συμμετοχής τους, ώστε, αφενός να διατηρούν τη συγκεκριμένη και ορισμένη συμμετοχή τους στο block εκκίνησης για να ελέγχεται η θέση τους στο block και αφετέρου να ελέγχεται η πορεία τους στην εκκίνηση, η πορεία τους στη διαδρομή (μέσω των σημείων ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης), αλλά και στον τερματισμό.

Έχοντας νωρίτερα υποχρεωτική θέση/στάση αναμονής για την εκκίνηση οι δρομείς εκκινούν διαδοχικά – εκ των πραγμάτων - διατηρώντας τις προ-υπάρχουσες αποστάσεις μεταξύ τους, προς κάθε κατεύθυνση. Η εκκίνηση των δρομέων θα πραγματοποιείται ανά 5-6 σειρές (ανά περίπου 50 συμμετέχοντες).

Να σημειωθεί ότι, οι δρομείς κατανέμονται στα blocks εκκίνησης (χωρίς δυνατότητα αυθαίρετης αλλαγής) με βάση τις επιδόσεις τους, οπότε εξασφαλίζεται ενιαίος ρυθμός κίνησης για τους συμμετέχοντες σε συγκεκριμένο block εκκίνησης, με επακόλουθο τις λιγότερες πιθανές προσπεράσεις δρομέων σε ολόκληρη την εξέλιξη του αγώνα και τον μικρότερο δυνατό συγχρωτισμό με άλλους δρομείς, πέραν των τριγύρω ευρισκομένων.

- Η απόσταση από το τέλος τoυ 1ου μέχρι την αρχή του 2ου block εκκίνησης ορίζεται σε 4-5 μ.

- Η χρονοκαθυστέρηση εκκίνησης μεταξύ των block δύναται να εκτείνεται μέχρι 10’. Στο χρόνο που απαιτείται για την εκκένωση του block που εκκινεί, προστίθεται:

α) o χρόνος που απαιτείται για την τοποθέτηση των δρομέων του επόμενου block στις υποχρεωτικές ατομικές θέσης/στάσης αναμονής για την επόμενη εκκίνηση και

β) επιπλέον χρόνος 2-3’, μέχρι την έναρξη της εκκίνησης του εν λόγω block.

- Για απόσταση τουλάχιστον 200μ – 300μ. (3.000 μ2) μετά την εκκίνηση θα υπάρχει ένδειξη ροής, προκειμένου να υποδεικνύονται στους δρομείς η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν και οι αποστάσεις που θα πρέπει να τηρούν κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ


Εφαρμόζεται η «εκκίνηση κατά κύματα» (“wave start”).  Δίνονται συνολικά 8 διαδοχικές εκκινήσεις για τον Αγώνα Α΄ και 8 διαδοχικές εκκινήσεις για τον Αγώνα Β΄ των 5χλμ, σε διαφορετικά blocks με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς τοποθετούνται σε blocks στον χώρο της εκκίνησης, σύμφωνα με τον αριθμό συμμετοχής τους και το χρώμα του. Το block αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής.

Πάρτε θέση έγκαιρα στα blocks εκκίνησης με βάση το αναγραφόμενο blockκαι το χρώμα του αριθμού συμμετοχής σας! 15 λεπτά πριν από την εκκίνηση.

Καλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να τηρήσουν τους κανόνες που διέπουν την εκκίνηση και τις οδηγίες των στελεχών και των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Σημείωση: Η κατανομή των δρομέων σε blocks γίνεται σύμφωνα με τις επιδόσεις που πέτυχαν κατά την τελευταία τετραετία (2018-2021), όπως καταχωρήθηκαν από τους ίδιους στη δήλωση συμμετοχής τους και ελέγχθηκαν από το Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ. Τυχόν μη αναγραφή επίδοσης στη δήλωση συμμετοχής επιφέρει την αυτόματη κατάταξη των συγκεκριμένων δρομέων σε ένα από τα δύο τελευταία blocks.

Η εκκίνηση αθλητών από blocks στα οποία δεν ανήκουν ή σε άλλον αγώνα από εκείνον της εγγραφής τους ελέγχεται ηλεκτρονικά και επιφέρει την αυτόματη ακύρωση και διαγραφή τους από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.

Δεν επιτρέπεται επίσης η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας ζώο ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. ποδήλατο, πατίνι, skates. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται, όπως επίσης θα εμποδίζεται η είσοδος δρομέων με μηχανικό ή άλλο μέσο, π.χ. πατίνια, καρότσια, ποδήλατο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ


Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών θα υπάρχει η σχετική ένδειξη.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ


Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην εκκίνηση, στον τερματισμό.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ


Η Ο.Ε του ΑΜΑ καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Ιατρική βοήθεια παρέχεται στους χώρους της εκκίνησης και του τερματισμού, καθώς και στην αγωνιστική διαδρομή. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο. Διασώστες/Εθελοντές Παροχής Πρώτων Βοηθειών βρίσκονται σε ολόκληρη την αγωνιστική διαδρομή παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ – ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ


Εμφιαλωμένο νερό παρέχεται στους δρομείς στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

Στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ., στη μέση της διαδρομής θα λειτουργήσει σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


Στο πλαίσιο υλοποίησης του Περιβαλλοντικού προγράμματος του ΑΜΑ 2021 η απόρριψη των πλαστικών μπουκαλιών και ποτηριών θα πρέπει να γίνεται στους χάρτινους και πλαστικούς κάδους μετά από τα τραπέζια υδροδοσίας, προκειμένου να διατηρούνται καθαρές οι διαδρομές και να προωθηθούν προς τελική ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση τα συλλεγόμενα απορρίμματα .

Στον τερματισμό τα υπολείμματα μπανάνας απορρίπτονται στους κάδους με τη σχετική σήμανση, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα απορρίμματα προκειμένου να προωθηθούν προς κομποστοποίηση.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝA


- Χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ είναι τα εξήντα (60') λεπτά («καθαρός» χρόνος), από την εκκίνηση του συγκεκριμένου block εκκίνησης μέχρι το πέρασμα της γραμμής τερματισμού. Ο αγώνας δρόμου των 5χλμ ολοκληρώνεται στις 10:25'

- Μετά τις 10:25' δεν θα επιτρέπεται στους εναπομείναντες συμμετέχοντες η είσοδος στο Στάδιο και ο τερματισμός, λόγω της επερχόμενων τερματισμών, του Μαραθωνίου δρόμου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς που τυχόν συνεχίζουν την προσπάθειά τους πέραν του καθορισμένου χρονικού ορίου, σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, πρέπει να γνωρίζουν ότι τρέχουν ή βαδίζουν με δική τους ευθύνη και δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ


Όλοι οι δρομείς πρέπει να φέρουν το chip χρονομέτρησης που είναι κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής τους, τα οποία παρέλαβαν από το Κέντρο Εγγραφών και Διανομής Υλικού στο κλειστό γήπεδο του Ταε κβοντό (Φάληρο), εκεί όπου ταυτόχρονα μπορούν να επισκεφθούν και τη Marathon EXPO.

Υπάρχουν ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων, που βρίσκονται στο 1.3 και στο 4ο χλμ. Το chip χρονομέτρησης μαζί με τον αριθμό του δρομέα υποδηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το block εκκίνησής του.

Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: (α) συμμετέχουν στον αγώνα έγκυρα, (β) τοποθετούνται στο σωστό block εκκίνησης, (γ) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνες ηλεκτρονικού ελέγχου, (δ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (ε) τηρούν τους κανονισμούς (βλ. συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα κλπ.), θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα –όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους– και θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και επίδοσης.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ


Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες που διαπνέουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα

Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, οι κριτές του αγώνα και τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

- Κατά τη διάρκεια του αγώνα συνιστάται και εποπτεύεται οι δρομείς να διατηρούν όσο δυνατό μεγαλύτερες αποστάσεις και να προσαρμόζονται με τα παρακάτω:

Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα-δίπλα είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας μεταξύ των δρομέων 2μ.

Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό (ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση μεταξύ των δρομέων 2μ.

Το τρέξιμο των δρομέων σε ομάδες με αποστάσεις μεταξύ των μικρότερες από αυτές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να αποφεύγεται.

- Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας αθλητική αμφίεση, την οποία σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό μέχρι και την παραλαβή της τσάντας με τον ρουχισμό τους.

- Το ωρολόγιο πρόγραμμα του αγώνα και η τμηματική/διαδοχική εκκίνηση των blocks των δρομέων γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καθιστούν απόλυτα διαχειρίσιμη και ελεγχόμενη τη συνάθροιση των δρομέων, τόσο κατά τη διαδρομή, όσο και στον τερματισμό.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ


Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο ρεύμα του δρόμου στο οποίο τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί κ.ά.). Το διπλανό ρεύμα από εκείνο των αθλητών παραμένει στη διάθεση της Τροχαίας, του ΕΚΑΒ και των οχημάτων υποστήριξης της διοργάνωσης.

Η παρακολούθηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο με τους τρόπους που υποδεικνύονται στους ειδικούς χάρτες (Μετρό, συγκοινωνίες εκτός αγωνιστικής διαδρομής). Δεν επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών με κανένα μέσο (π.χ. ποδήλατο, μοτοσυκλέτα) τόσο στο κατειλημμένο από τους δρομείς ρεύμα όσο και το διπλανό.

Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας (διαπίστευση) και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπευθύνων της διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ


Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα και ο τερματισμός δρομέων συνοδεύοντας σκύλο, ούτε η συμμετοχή και ο τερματισμός με υποστήριξη μηχανικού ή άλλου μέσου, π.χ. ποδήλατο, πατίνι, skates. Η είσοδός τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα εμποδίζεται.

ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ


Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από κριτές και εθελοντές και οριοθετείται από κώνους. Κατευθύνονται προς τη γραμμή τερματισμού τρέχοντας τα τελευταία 170μ. εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο τερματισμός των αθλητών γίνεται στην αριστερή πλευρά του Σταδίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ


Αμέσως μετά τον τερματισμό όλοι οι δρομείς πρέπει να συνεχίσουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Εάν χρειαστούν ιατρική βοήθεια θα τους παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο του Σταδίου χρησιμοποιώντας την ειδική ράμπα που περνάει πάνω από το αριστερό μαρμάρινο τοιχίο δίπλα στις πόρτες εισόδου και καταλήγει στα προπύλαια του Σταδίου.

Οι εθελοντές που στελεχώνουν τους συγκεκριμένους σταθμούς παραλαβής μεταλλίων εποπτεύουν τη διανομή των μεταλλίων στους δρομείς ακουμπώντας τα επάνω σε ένα τραπέζι, από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς άμεση φυσική επαφή με τον εθελοντή.

Έξω από το Στάδιο παρέχονται στους τερματίζοντες δρομείς νερό. Οι εθελοντές/ντριες που στελεχώνουν τους συγκεκριμένους σταθμούς παραλαβής νερού  εποπτεύουν τη διανομή του νερού στους δρομείς ακουμπώντας τα επάνω σε ένα τραπέζι, από όπου ο δρομέας τα παραλαμβάνει ο ίδιος, χωρίς άμεση φυσική επαφή με τον εθελοντή.

Κατόπιν οι δρομείς κατευθύνονται προς τον ειδικά διαμορφωμένο ανοικτό χώρο , όπου παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Οι δρομείς μπορούν να επιστρέψουν στις κερκίδες του Σταδίου ακολουθώντας τις υποδείξεις των εθελοντών για να παρακολουθήσουν τον τερματισμό των συναθλητών τους.

 ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ


Η πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου επιτρέπεται μόνο στους δρομείς που έχουν αριθμό συμμετοχής (bib number) και τερματίζουν, καθώς και στα μέλη της Ο.Ε. του ΑΜΑ που έχουν τη σχετική ένδειξη στη διαπίστευσή τους. Συγγενείς, φίλοι, συνοδοί, προπονητές δεν θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσβαση στην περιοχή αυτή, διότι δυσκολεύουν τόσο τους δρομείς κατά την έξοδό τους όσο και τις προγραμματισμένες λειτουργίες της Ο.Ε. Επίσης, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οποιονδήποτε θελήσει να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου με άλλα μέσα (π.χ. ποδήλατο, πατίνι κ.λπ.). Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ενημερώσουν τους συνοδούς τους για τους κανονισμούς αυτούς.

 ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ


Οι Τελετές Απονομών στους τρεις πρώτες/πρώτες νικητές/νικήτριες του αγώνα θα γίνουν με απόλυτη τήρηση των κανόνων φυσικής απόστασης και περιορισμού των επαφών και με την παρουσία μόνο των συμμετεχόντων νικητών.

Έπαθλα (κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις (3) πρώτους της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών των Αγώνων Δρόμου 5χλμ.

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.athensauthenticmarathon.gr. Με τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων. Τα ανεπίσημα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλει έγγραφη ένσταση εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών.

 

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων και σε χρονικό διάστημα μερικών ημερών οι δρομείς που τερμάτισαν έγκυρα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» δωρεάν από την ιστοσελίδα marathonphotos.live τα ατομικά Πιστοποιητικά Συμμετοχής τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ


Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνές φωτογραφικό πρακτορείο Marathon Photos. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν φωτογραφικό υλικό από την ιστοσελίδα: marathonphotos.live.

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ