ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ! Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Καραλή με 5.93μ! (Vid)

 Runbeat Team   21:44 29-06-2024  

ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ! Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Καραλή με 5.93μ! (Vid)


Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε να υπερβεί για μία ακόμα φορά τον εαυτό του σημειώνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ! Ο δευτεραθλητής Ευρώπης, λίγες ημέρες μετά το 5,92, βελτίωσε την δική του επίδοση με άλμα στα 5.93μ, στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Βόλο.

 

Ο Καραλής ξεκίνησε από το 5,40μ. και πέρασε το ύψος με τη δεύτερη προσπάθεια. Στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη το 5.62μ και το 5.72μ.. Σε εκείνο το σημείο, ο Καραλής έβαλε τον πήχη στα 5.93μ, και με την δεύτερη προσπάθειά του, πέρασε το συγκεκριμένο ύψος γράφοντας για μία ακόμα φορά ιστορία στο ελληνικό επί κοντώ!




Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) που πέρασε τα 5,62 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη πέτυχε αυτό που έδειχνε από καιρό πως είναι σε θέση να πετύχει, σε μια σεζόν σταθερή για εκείνον σε επιδόσεις πάνω από τα 5,50 μέτρα. Ο αθλητής ξεκίνησε με 5,20 μ., συνέχισε έπειτα στα 5,40 μ., 5,50 μ. και 5,62 μ. με καθαρά άλματα, ενώ έπειτα είχε τρεις προσπάθειες στα 5,67 μέτρα.

Ο Ρίζος με την ολοκλήρωση των προσπαθειών του έμεινε στον αγωνιστικό χώρο και πανηγύρισε με τον Καραλή το μεγάλο άλμα του δεύτερου στα 5,93 μέτρα.

“Μετά από σχεδόν δυο χρόνια κατάφερα να κάνω νέο ατομικό ρεκόρ. Μπορεί όλα τα φώτα να έπεσαν στον Εμμανουήλ δεν πειράζει εγώ κρατάω αυτό που πέτυχα. Επιτέλους σιγά σιγά ανεβαίνουμε. Υπάρχουν κι άλλοι αγώνες μέσα στο καλοκαίρι. Πάμε για παραπάνω”, σχολίασε ο Ριζος.

Ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) ήταν βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ με το άλμα του στα 5,40 μέτρα.