Αποσύρεται από την ενεργό δράση η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 800μ., Lynsey Sharp

 Runbeat Team   12:30 14-12-2023  

Αποσύρεται από την ενεργό δράση η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 800μ., Lynsey Sharp


Την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση πήρε η πρώην Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 800μ. Lynsey Sharp.

Η 33χρονη πρωταθλήτρια ανακοίνωσε την απόφασή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζοντας ότι «έδωσα στον στίβο όλα όσα ήμουν διατεθειμένη να δώσω, ψυχικά, σωματικά και οικονομικά».

Η Sharp επέστρεψε τον Ιανουάριο στην αγωνιστική δράση έχοντας ξεπεράσει έναν σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ λόγω της γέννησης του γιου της είχε λείψει από τον στίβο συνολικά τρία χρόνια.

 

Η επιστροφή της τον Γενάρη δε συνοδεύτηκε με τα αποτελέσματα που ήθελε με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να σταματήσει τον στίβο. Όπως αναφέρει στο λογαριασμό της στο instagram, «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου με ρωτούσαν συχνά για τις θυσίες που είχα κάνει για να γίνω αθλήτρια. Ποτέ δεν είδα αυτές τις επιλογές ζωής ως θυσίες, δεν ήθελα να περνάω τον χρόνο μου κάνοντας οτιδήποτε άλλο. Όμως τα χρόνια περνούν και οι προτεραιότητές σου αλλάζουν. Τώρα νιώθω ότι κάνω θυσίες σε άλλες πτυχές της ζωής μου για να συνεχίσω την καριέρα μου στον στίβο. Και γι' αυτό ξέρω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσω αυτό το κεφάλαιο. Όπως συμβαίνει σε κάθε αθλητική καριέρα, ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Κάθε μεμονωμένη εμπειρία με έχει διαμορφώσει ως άνθρωπο και θα είμαι πάντα ευγνώμων για όλα όσα μου δίδαξε αυτό το άθλημα. Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, έχω κάνει δια βίου φίλους, έχω προπονηθεί με μερικούς από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο και έχω τρέξει μπροστά σε αρκετά τρελά πλήθη».

Ο Σκωτσέζα πρωταθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2012 και το ασημένιο δύο χρόνια αργότερα. Κατέκτησε επίσης το ασημένιο μετάλλιο το 2014 στους Αγώνες Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη και συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, σημειώνοντας ρεκόρ Σκωτίας το 2016 στο Ρίο, ενώ κατέλαβε την 6η θέση.

Με τον σύντροφός της Andrew Butchart, επίσης αθλητής, απέκτησαν τον γιο τους, Max, το 2021.

Η Lynsey Sharp, η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση προκαρκινικών κυττάρων το 2019, αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα το 2019.