Αποκαλύφθηκε η καλύτερη φωτογραφία του 2023

 Runbeat Team   10:42 07-12-2023  

Αποκαλύφθηκε η καλύτερη φωτογραφία του 2023


Η φωτογραφία του Mattia Ozbot που απεικονίζει τον Γερμανό δεκαθλητή Leo Neugebauer σε μία προσπάθειά του στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης επιλέχθηκε ως η καλύτερη φωτογραφία στίβου για το 2023!

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ένα ακόμη βραβείο, το τρίτο στη σειρά, και αυτή τη φορά αφορούσε την καλύτερη φωτογραφία.

Οι 134 φωτογραφίες που υποβλήθηκαν αρχικά εξετάστηκαν από μία ειδική επιτροπή αποτελούμενη από τους Valerie Adams, Raquel Cavaco Nunes, Joel Marklund, Pascal Rondeau και Blanka Vlasic και τελικά αυτές περιορίστηκαν σε 12 και λίγο αργότερα ανακοινώθηκαν οι τρεις φιναλίστ.

Η τελική επιλογή προκάλεσε κύματα χαράς στον νικητή Mattia Ozbot, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξή του για το αποτέλεσμα.

 

«Είμαι έκπληκτος», είπε ο Ozbot και πρόσθεσε: «Ήξερα ότι η φωτογραφία ήταν πολύ ιδιαίτερη. Συνέβη σε μια μοναδική στιγμή στο χρόνο, αλλά υπήρχαν τόσες άλλες εκπληκτικές φωτογραφίες από πολλούς σπουδαίους συναδέλφους μου. Είμαι έκπληκτος και απίστευτα χαρούμενος». Η φωτογραφία του Ozbot απαθανατίζει τον Neugebauer σε ελεύθερη πτώση αφού πέρασε τον πήχη στο επί κοντώ του δεκάθλου.

«Ήταν μια περίεργη στιγμή, γιατί εκείνη την ημέρα υπήρχε επίσης ο μαραθώνιος και αποφάσισα να μην καλύψω τον μαραθώνιο για να έχω την ευκαιρία να φωτογραφήσω αυτούς που αγωνίζονταν εντός σταδίου», εξήγησε ο Ozbot.

Αποκαλύφθηκε η καλύτερη φωτογραφία του 2023 runbeat.gr

«Ο αγώνας γινόταν γύρω στο μεσημέρι, ο ήλιος ήταν ψηλά και όταν είδα τον αθλητή να πανηγυρίζει μέσα από τον φακό μου, σκέφτηκα ότι μπορεί να υπάρχει μια καλή φωτογραφία εκεί. Ήμουν επίσης αρκετά τυχερός γιατί ήμουν εκεί για 15 λεπτά και συνέβη ακριβώς όταν ήμουν εκεί».


Ο Ozbot είναι ένας ανεξάρτητος φωτογράφος με έδρα το Μιλάνο, ο οποίος ειδικεύεται στην αθλητική φωτογραφία και έχει πάθος να καταγράφει όλα τα συναισθήματα που μπορεί να φέρει ο αθλητισμός.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν ανακοινωθεί δύο ακόμη βραβεία. Ο Laurent Meuwly κατέκτησε το βραβείο Coaching Achievement και η Falilatou Tchanile-Salifou αναδείχτηκε Γυναίκα της Χρονιάς.