Από την Οστράβα ξεκινάει η φετινή, Ολυμπιακή χρονιά για τον Μίλτο Τεντόγλου

 Runbeat Team   21:01 29-01-2024  

Από την Οστράβα ξεκινάει η φετινή, Ολυμπιακή χρονιά για τον Μίλτο Τεντόγλου


Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου ξεκινάει από την Τσεχία τη διαδρομη μιας γεμάτης χρονιάς, που περιέχει μια σειρά από σπουδαίες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει κατακτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια κάθε διαθέσιμο τίτλο και φέτος, ξεκινώντας από τη Γλασκώβη, θα επιδιώξει να τους υπερασπιστεί. Ο 25χρονος αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ, όπου σημείωσε 8,32 μ., ενώ μια ανάλογη επίδοση θα επιδιώξει και στον πρώτο επίσημο αγώνα του στη χρονιά. Ο Τεντόγλου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ράντεκ Γιούσκα και και τον Βούλγαρο “ασημένιο” παγκόσμιο πρωταθλητή Κ20 Μπόχινταρ Σαραμπούκοβ, καθώς και τον Γάλλος Ζουλς Πομερί.

Ο Τεντόγλου μετά την Οστράβα θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Παρισιού στις 11 Φεβρουαρίου κι έπειτα θα αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 Φεβρουαρίου στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης και δικαίως συμμετείχε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι διοργανωτές.