Απεριόριστος αριθμός συμμετεχόντων στους αγώνες δρόμου με το 95% εμβολιασμένους

 Runbeat Team   9:32 13-01-2022  

Απεριόριστος αριθμός συμμετεχόντων στους αγώνες δρόμου με το 95% εμβολιασμένους


Νέες διευκρινιστικές οδηγίες εξέδωσε χθες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όσον αφορά στην άθληση στο σύνολο της επικρατείας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid19.

Τα νέα είναι ευχάριστα όσον αφορά στους δρομείς, αφενός γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στον τρόπο προπόνησή τους και αφετέρου η ΓΓΑ τονίζει ότι στις εκτός σταδίου διοργανώσεις πλέον ο αριθμός των συμμετασχόντων θα είναι απεριόριστος αρκεί το 95% εξ αυτών να είναι εμβολιασμένοι.

 

Πιο συγκεκριμένα η διευκρινιστική οδηγία αναφέρει:

«8) Εκτός σταδίου διοργανώσεις: Επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων μαζικού αθλητισμού εκτός σταδίων (εκτός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων), χωρίς περιορισμό στον αριθμό των συμμετεχόντων, με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

-Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

-Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

-Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

- Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.

-Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων - όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.


-Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.

-Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή τους (πέραν των απαιτούμενων αδειών από τις αρμόδιες αρχές) η υποβολή υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη διοργάνωση, στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. προς έγκριση. Θα αναρτηθούν από την Γ.Γ.Α. συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη σύνταξη των πρωτοκόλλων των διοργανώσεων, οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους διοργανωτές».

Αναλυτικά τις οδηγίες μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.